BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Ciąża i poród (573 Wątki)

Jak przebiegała Wasza ciąża i poród?

Data utworzenia : 2017-09-04 20:45 | Ostatni komentarz 2023-08-18 09:34

bezeluszek

18344 Odsłony
1356 Komentarze

Dobra kochane jak przebiegała u was ciąża ? były jakies problemy czy wszystko cacy :) I jak było z porodem dobrze wspominacie ten czas czy było naprawde źle ?

2018-02-10 23:53

Justys30 jak myślisz drugi raz też będziesz miała cesarkę .... ja podobnie pierwsza ciąża zakończona cesarką, chciałabym teraz siłami natury ... pierwsza ciąża cud miód :) lekko przyjemnie bezobjawowo, no poza początkową sennością, a w drugiej wszystko SENNOŚĆ mdłości, ogromna wrażliwość na zapachy, pobolewanie brzucha, ciągnie po poprzedniej cesarce, epizod w szpitalu na patologii ciąży, chwilowe zagrożenie, teraz brzuch już ciąży a jeszcze bity miesiąc przede mną choć kto wie jak urodzę w 38 t.c to już za 3 tygodnie :)

2018-02-10 14:48

Pierwszą ciążę miałam zagrożoną. Cała ciąża chuchanie i dmuchanie i branie leków. Mdłości mnie męczyły, bolał brzuch, częste wizyty u lekarza. Poród zakończył się cc ze względu na zagrażającą zamartwicę. Druga ciąża jest zupełnie inna. Przede wszystkim przez to, że mam mega mdłości, przy synku to było nic, teraz bite 5 miesięcy mdłości, wymioty, schudłam 4 kg, dopiero teraz w 5m waga jest +1kg. Ale za to ciąża nie zagrożona, nie biorę żadnych leków na podtrzymanie, brzuch pobolewa, ale to też rana ciągnąca po pierwszej cc. Ciekawe jak się zakończy :)

2018-02-10 14:39

Ciąże zniosłam bardzo dobrze. NIe miałam mdłości, dużo się ruszałam. Do 6 miesiąca codziennie nordic walking uprawiałam, potem ćwiczenia na piłce. Nie leżałam zbyt wiele, ale byłam aktywna-lekarka twierdziła, że urodzę w biegu i fakt poród super szybki, ale wywoływany. Najgorszy dla mnie był 9 miesiąc, wtedy miałam mega apetyt i przytyłam najwięcej i czekanie na ten poród, aż do 41 tyg:)

2018-02-09 09:19

Ewcia, spokojnie 6 tydzień to wcześnie, zazwyczaj tak wcześnie nie słychać jeszcze serduszka. Mam nadzieję, że już na następnym usg będziesz mogła je usłyszeć :) Kasiu to i drugi poród nie obył się bez niespodzianek. Jak czytam o tym wyjmowaniu dziecka, to nie ukrywam, że mnie to przeraża w znieczuleniu w kręgosłup chyba najbardziej, ja niestety jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy i boję się czy moja psychika to wytrwa. Moja druga ciąża bardzo różni się od pierwszej, drugi trymestr znacznie lepszy i mam nadzieję, że tak już zostanie. Wyniki z obciążenia glukozą dobre, co było małym zaskoczeniem, ale mam nadzieję, że tak zostanie i cukrzyca się nie powtórzy. Piersi powiększyły mi się jeszcze bardziej i zdecydowanie mi ciążą. W życiu nie miałam takiego biustu :)

2018-02-04 20:51

Mój drugi poród nie był taki jak pierwszy. Najpierw było znieczulenie czyli standardowo przygotowanie do cięcia. Po znieczuleniu ginekolog sprawdziła czy nic nie czuje, okazało się, że znieczulenie jeszcze nie działa na 100% więc mieliśmy poczekać. Mieliśmy bo zaczęło mnie mdlić, tętno zaczęło delikatnie spadać więc cięcie było od razu. Moja mała zaczęła naciskać i to spowodowało, że zrobiło mi się nie dobrze. źle się czułam tylko przez chwilę a dokładnie do chwili kiedy wyciągnęli Małą.

2018-02-03 22:58

Pierwsza ciaze juz opisalam jak przebiegła, teraz opisze poczatki mojej ciazy , jestem dop w 6tyg moze juz w 7 ale w środę na wizycie lekarz powiedzial ze to dop 6tydz ciazy i jeszcze nietsety nie moglam uslyszec serduszka..i martwię sie i mam nadzieję ze pezy następnej wizycie dokładnie 17.02 usłyszę serduszko i będzie wszystko dobrze. Puki co moja ciaza przebiega dobrze, jedynie co mi jest to mam twarde pierśi i co sie budzę to mnie bolą , jestem spiaca i mam czesto zgage;) jesli chodzi o to czy mam na cos apetyt to tak nie mam, ze mam ochotę na cos bardziej..mam.takie dni kiedy mam ochotę na mięso a mam taki gdzie nie mogę patrzec na mięso i tak jest z reszta, także z tym kest roznie i puki co dop tyle mi jest a i czesto ale naszczescie nie codziennie miewam zgage a w pierwszej ciazy mialam zgage dop w ok. 7Mc i dop w tedy dowiedziałam sie co to jest zgaga;-)

2018-02-02 21:51

Kinia czytałam Twój wpis podany na innym forum. Płakałam czytając go, bo najedliście sie strachu co nie miara i to okropne uczucie nie móc zobaczyć dziecka... Nie potrafię nawet sobie wyobrazić tego co czułaś... Moja ciąża niby dobrze... Nie miałam cukrzycy, specjalnej diety, hormony ok, wyniki ok do połowy ciąży, później zaczynała się anemia, osłabienie, opryszczki, Opuchlizna całego ciała... Niby wszystko było ok, ale woda w moim organiźmie zbieała się potwornie, anemia z miesiaca na miesiąc coraz wyżej, a ja nie tolerowałam żelaza z leków... Pewnego dnia po weselu przyjaciółki byłam na kontroli u lekarza. Okazało się, że szyjka skrócona, mały główką napiera, trzeba iść na oddział, bo to 35 tc i nieco za szybko... Dała mi skierowanie na szpital, który omijałam szerokim łukiem. Pojechałam do innego i tam lekarz dał leki i kazał leżeć w domu.. (szpitale były przepełnione) Pop tych lekach w 3 tygodnie przybrałam 6 kg... Odstawiłam je, bo już ledwo chodziłam. Na wizycie kontrolnej w szpitalu podskoczyło ciśnienie, więc dostałam leki, a że mam syndrom białego fartucha to zawsze u lekarza mam wyższe i nie wykupiłam... Ale po 3 dniach w domu ciśnienie było nadal wysokie. Wykupiłam leki, pomagały tylko dzień, później ciśnienie tylko rosło. Położna w niedzielę w nocy wygoniła mnie do szpitala. O 3 byłam badana, (ciśnienie 188/110), godzina 4 już byłam na porodówce (bo miejsc nie było nigdzie i w boksie porodowym). Tam pobrano próbki do badań. o 8:30 na obchodzie pisałam zgodę na cięcie, bo miałam stan przedrzucawkowy.... Następnie znieczulenie, cc, szycie, leżenie 13 godzin, samodzielna pionizacja, zakażenie wewnętrzne, antybiotyk.... Wyszłam po tygodniu z 2 tygodniowym kontynuowaniem antybiotyku. ps. W chwili przyjęcia do szpitala hemoglobina 8 (przy 7 przetaczają krew)... Po operacji, gdzie krwi nie mało straciłam nikt badań nie powtórzył. Kiedy położna po 9 dniach od porodu była na patronażu pierwsze zalecenie wydała, lecieć do lekarza po skierowanie na badanie krwi, bo według niej powinnam mieć przetoczoną krew... Obyło się... ehh

2018-01-30 14:48

lekarze czasem zachowują się tak nieprofesjonalnie, nie wiedzą jaką krzywdę mogą wywołać taką pochopną niepotrzebną diagnozą???, ile zmartwień i stresu, a powinni być dobrze zorientowani w tej kwestii, wykazywać się rozwagą w stawianiu jakiejkolwiek diagnozy zwłaszcza gdy jest więcej domysłów niż faktów

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna