BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Ciąża i poród (573 Wątki)

Jak przebiegała Wasza ciąża i poród?

Data utworzenia : 2017-09-04 20:45 | Ostatni komentarz 2023-08-18 09:34

bezeluszek

18337 Odsłony
1356 Komentarze

Dobra kochane jak przebiegała u was ciąża ? były jakies problemy czy wszystko cacy :) I jak było z porodem dobrze wspominacie ten czas czy było naprawde źle ?

2018-01-25 17:53

U nas na początku było kiepsko bo pierwszy lekarz, polecany robiąc mi PIERWSZE usg (byłam dość szczupła) wykonał je przez brzuch. Nie wszystko dał radę pomierzyć ale napisać że przezierność karkowa jest za duża i straszyć mnie punkcjami i poronieniem owszem. Były łzy, nerwy aż do kolejnego usg które wykonywał mi inny lekarz, gdzie udałam się z wynikami badań które kazano mi zrobić. Tam lekarz zdziwiony był jak mu opisałam wcześniejszą wizytę bo dziecko wygląda na zdrowe, bardzo ruchliwe itp.... Ogólnie wszystkie badania były ciągle idealne wręcz, urodził nam się zdrowy synek,ale ile nerwów było to nasze - a wszystko przez lekarza bo mu się nie chciało usg dopochwowego zrobić, mimo że nie umiał pomierzyć wszystkiego mówiąc że niewyraźny jest obraz ;-)

2017-11-30 19:53

Ciąża przebiegała super. Wszystko było ok. Niestety w dniu porodu mało nie doszło do najgorszego. Jednak teraz jest już dobrze :) Żeby się nie rozpisywać dodaję link gdzie wszystko opisałam http://rytmmojegozycia.blogspot.com/2017/08/porod-ktory-zmieni-moje-zycie.html

2017-11-30 19:25

Dorota, to ja 9 tydzień, a w nocy wstaję do toalety 2-3 razy :) Ja w pierwszej ciąży miałam zakażenie układu moczowego i trzy razy brałam antybiotyk. Jakoś tak się mnie to trzymało mocno.

2017-11-30 18:00

Ja prawie cala ciaze przechodze bez dolegliwosci. No moze oprocz infekcja ukladu moczowego, ale nie mialam dolegliwosci bolowych, po prostu wyniki moczu byly niezbyt dobre i musialam w II trymestrze przyjac antybiotyk. Ale teraz (37 tydzien) jest mi juz ciezko i zauwazylam, ze puchna mi dlonie i stopy, no i zaczynam odczuwac juz pojedyncze skurcze w ciagu dnia... acha... i do toalety w nocy wstaje juz min 3 razy. Ale coz, takie uroki ciazy, mysle, ze nie mam na co narzekac, nie wielkie dolegliwosci pod koniec to jakby nic :)

2017-11-25 20:11

No i niestety kilka dni temu dowiedziałam się co to jest zgaga. Chociaż migdały pomogły aczkolwiek lepiej żeby nie wróciła.

2017-11-25 11:16

Kasiu, to prawda, dobrze, że stres minął i to było jednorazowe. Moja druga jest zupełnie inna. Wtedy też byłam senna, ale teraz to przechodzę samą siebie. Mam też bóle głowy i piersi mi się bardzo powiększyły, czego nie doświadczyłam wcześniej :)

2017-11-18 19:23

Moja pierwsza ciąża była bezproblemowa nie miałam żadnych dolegliwości ani problemów. Gdyby nie rosnący brzuch nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Teraz w drugiej ciąży na początku byłam bardziej senna. Pojawiło się jednorazowe problemy ale to tylko jednorazowy stres. Teraz jest już wszystko ok na całe szczęście ale jak widać każda ciąża przebiega inaczej nawet u jednej kobiety każda może być inna. Jedna może być bezproblemowa a druga już z jakimiś kłopotami.

2017-11-11 16:05

Moja pierwsza ciąża była prawie bezobjawowa. Na początku bardziej chciało mi się spać i może byłam bardziej zmęczona, ale nie wymiotowałam. Potem dopadła mnie cukrzyca, a na koniec okropna zgaga. Teraz druga ciąża, to ledwo 6 tydzień, a mnie okropnie boli brzuch, jest mi ciągle niedobrze, ciągle mi się chce spać, nic mi nie pasuje. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. Poród natomiast wspominam bardzo źle. Dużo stresu, nerwów, niepewności, a to wszystko z uwagi na nieplanowaną cesarkę, przejażdżkę karetką i zanikające tętno u córki. Liczę, że nie zaliczymy powtórki...

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna