BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Ciąża i poród (573 Wątki)

Jak przebiegała Wasza ciąża i poród?

Data utworzenia : 2017-09-04 20:45 | Ostatni komentarz 2023-08-18 09:34

bezeluszek

18336 Odsłony
1356 Komentarze

Dobra kochane jak przebiegała u was ciąża ? były jakies problemy czy wszystko cacy :) I jak było z porodem dobrze wspominacie ten czas czy było naprawde źle ?

2017-11-10 23:25

Kazda z nas na poczatku stresuje sie zeby zajsc w ciaze , zeby sie udalo, potem strach czy sobie poradzimy, czy w ciazy będziemy.soe zle czuć i czy ona będzie dobrze przebiegała, puzniej martwimy sie jak tam porod ...czy zmiesiemy ten bol itp...wszystko co nowe..jest jakis strach...a porem gdy jest juz po wszystkim zdajemy sobie sprawe..ze nie było tak zle..i w koncu trzymamy w swoich ramionach nasze wymarzone dzieciątko;). Ja ciążę przeszlam ok. Jedynie to chciało mi sie duzo spac i pod koniec ciazy meczyla mnie zgaga tak to cale szczęście było wszystko w porzadku..a porod.byl u nad przez cc , ponieważ synek byl ulozony miednicowo ...myslalam ze przy cc.kompletnie nic nie bede czuła a tu bylam zaskoczona...moze boli nie czulam ale czułam sie jakos slaba, moze tez ta mysl ze zaraz bexa będą mnie kroic..ten lęk ze moze znieczulenie nie zadziala i ja.poczuje ból;-) ale zanim zapytalam kiedy bede cieta to powiedziamo mi ze - juz...woec uspokoilam sie ze to juz;-) puzniej mowia ze mogę poczuc chwile cos nieprzyjemnego cos w stylu jakby mi ktoś usiadl na brzuch bo beda wyciągać synka...w tedy poczulam.jak grzebia mi w tym brzuchu az cala mna trzeslo i tak było mi nie dobrze ze odrazu musieli podać mi cos przeciw wymionego bo inaczej mogłabym.poruszać sobie w wewnatrz...po em to juz zapomnialam.o wsyztskim jak ujrzalam swojego synka ale trwalo to tylko pare sekund , zaszyli mnie i w koncu zobaczyłam sie z mezem ale tylko przez minutke i dopd na drugi dzien ujrzalam synka...cudowne chwile...ujrzeć swoej dziecko..cudowne;-). Po cc jak to po cc...kiedy leki przeciw bólowe przestawaly dzialac strasznie bolalo, ciezko bylo sie smiac, kaszlnac, a juz nie mowiac o podniesieniu się, chodzeniu itp..a nie malo opini slyszalam...ale Ci fajnie ze bedziesz miala cc ze nic nie bedziesz czula...ale kazdy tez inaczej wszystko odczuwa...znam.osoby którzy mieli porod cc i sn jedna mowila ze duzo razy woli sn a.druga ze cc...także...kazda z nas przechodzi to po swoiejmu...wszystko idzie siw znieść...bo wyjścia nie ma;-) ale kiedy ujrzymy nasze dzieciątko...zapominamy o wszystkim;)

2017-11-10 22:59

Nicola17 42 tydz, tyle męczarni, to dlaczego wcześniej nie zadecydowali, o tym, żeby zrobić cesarke?

2017-11-10 17:07

U mnie początek ciąży ciężki, mocno podupadłam na zdrowiu, miałam już zapisany antybiotyk 2 razy - na szczęście udało się obyć bez. Generalnie musiałam też zrezygnować z pracy, miałam 5 hospitalizacji. Jednak w tym wszystkim cudownie było czuć te kopniaczki, głaskać się po brzuszku, sam stan ciąży był cudowny :) Poród niestety był koszmarny, nie miałam rozwarcia, byłam już w 42 tc, miałam przebijane błony, masaż szyjki, podawali mi oksytocynę, cały czas miałam bóle krzyżowe i po 12h już błagałam o cesarkę. Synek na szczęście zdrowy, najpierw 8/10 a po chwili już 10/10.

2017-11-03 17:59

Moja pierwsza ciąża również przebiegała bez zarzutu wręcz idealnie tylko zmęczenie i senność w drugim trzecim miesiącu a ponadto wszystko super byłam w pełni sił tyle że niestety nagle cesarskie cięcie Z kolei druga ciąża pełna przygód najpierw plamienia choć ustabilizowały się na pewien czas potem niestety zagrożenie poronieniem kilka dni spędzonych w szpitalu, zmęczenie senność W dodatku grypa bostońska w ciąży zobaczymy mam nadzieję że druga połowa ciąży będzie już bez przygód i może uda urodzić się siłami natury bardzo bardzo bym chciała

2017-11-03 17:23

Ja pierwsza ciaze poroniłam w 9 tygodniu, druga zagrozona ok11 tygodnia starch ale wszystko było dobrze az do 37 tyg gdy to nie czułam ruchów, poszłam do szpitala na 3 dni było ok , wyszłam i znów po dwóch dniach cisza, płakałam połoznej ze mam juz dosc i boje sie o zdrowie córki, u iej wyszły na ktg deceleracje i szybko szpital, tam znów ktg i po 10 minutach nagłe cc, córka była oplatana pepowina wokół szyi i tułowia ze nie mogła sie ruszac i nie wiadomo ile by jeszcze wytrzymała . Teraz z synkeim też od 7 tyg plamienia ciąza zagrozona ale pozniej juz było ok i dzien przed tp sie zaczeło ale znó spadki tetna i na stól, synek na szczescie zdrowy

2017-11-03 15:51

Ewelka, ja też strasznie się stresowałam porodem, mimo że wiedziałam, że będę rodziła przez cc, a jedną cc już wcześniej przeszłam. Faktycznie nie da się uciec od tych myśli i nie da się zupełnie wyzbyć stresu. To tak ważna przecież dla nas chwila i tak wiele od niej zależy - cały świat nam się w ciągu jednej tej chwili (czasami wcale nie takiej krótkiej) zmienia :) Cała sztuka (niełatwa) polega na tym, aby postarać się sprawić, żeby ten stres był mobilizujący i nas nie paraliżował czy \"dołował\", bo najważniejsze jest pozytywne nastawienie i wiara we własne siły oraz w to, że wszystko będzie dobrze. Niby taki banał, a naprawdę jest niezwykle pomocny! Bebusiaa współczuję! Ja mogłabym być w ciąży nieustannie ;) I to niesamowite uczucie, gdy czujesz ruchy bobaska - cudo!

2017-11-03 14:01

Babusia lepiej wspominaszsam poród, niż caly okres ciąży? :)) no to chociaz jakies pocieszenie :)

2017-11-03 13:48

Ciąża u mnie ogólnie to jakaś masakra. Złe samopoczucie, nie mogłam jeść, spać, bóle kręgosłupa, póxniej doszła cukrzyca ciążowa, problemy z tętnej pod koniec ciąży, a kiedy przyszło do porodu okazało się, że nie wiadomo czy dziecko przejdzie przez miednicę, bo ma dużą głowę a ja wąską miednicę.. Całe szczęście córka sie przecisnęła nawet z ręka przy głowie, urodziła się zdrowa i to najważniejsze :) W sumie lepiej wspominam sam poród niz cały okres ciąży :D

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna