BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Ciąża i poród (573 Wątki)

Waga w ciąży - ile przytyłyście?

Data utworzenia : 2017-09-06 22:00 | Ostatni komentarz 2023-11-24 10:47

Konto usunięte

17759 Odsłony
944 Komentarze

Kochane, czy dużo przytyłyście w ciąży i czy szybko udało wam się pozbyć zbędnych kilogramów po porodzie?

2018-12-12 23:34

Zamarancza ja należę do tej większości bardziej komfortowo się czuje . Jeżeli chodzi o sn to teraz nie jest wymagane golenie jak i lewatywa , ale jak moja siostra rodziła 11lat temu to właśnie musiala się golic i mieć lewatywę robiona do naturalnego, więc widocznie przepisy się pozmieniały

2018-12-12 22:19

Do cc chyba wszędzie będą kazali golić, ale do porodu naturalnego nie wszystkie szpitale tego oczekują, bo podobno włosy łonowe absolutnie nie przeszkadzają w przyjmowaniu porodów naturalnych. Ile w tym prawdy nei wiem. Mówię tylko tyle ile mówi położna. Prawda jest też taka, że większość kobiet woli sie ogolić niż chodzić zarośniętą...

2018-12-12 12:27

Zamarancza na klinikach karzą się golic do CC w miejscu intymnym ale tak jak mówisz nie musi to być na zero. Nie każdy lekarz znowu powie żeby się nie golić na 0 . Mój to nawet o niczym nie wspominał jak szłam do niego ogolona że mam zostawić a wydaje się człowiekiem takiej starej daty .

2018-12-11 22:36

Ja trafiając do szpitala byłam powiedzmy parę dni wcześniej ogolona, a mnie raczej włosy w intymnych okolicach rosną nie szybko... No i nie kazano mi się golić do zera, miałam takie \"kiełki\". Jesli chodzi o cc to rozumiem potrzebę golenia, bo podczas każdej operacji miejsce cięcia musi być ogolone. Ogólnie włosy łonowe mają takie zadanie, aby chronić wejście pochwy przed infekcjami... Ginekolodzy nieraz twierdzą, ze można się golić, ale nie na 0 i lepiej zostawiać trochę włosów.

2018-12-11 16:25

Tutaj gdzie jestem to do cesarki kazali się ogolić i tam gdzie będzie cięcie też ogolić brzuch. Mnie to ostatnio mój golił od góry do dołu hahaha i dawał radę . Michuni masz rację jak są włosy łonowe to mniej o infekcje itd po coś są żeby spełniać jakąś rolę . Ja w ciąży przytyłam 14kg w sumie od września nie przytyłam nic . Jak mam ogolić nogi to masakra nie mogę się schylić przez brzuch i sapie jakbym maraton biegła hahaha

2018-12-11 10:56

Jesli chodzi o \"inne tematy\" to ja w ogole nie gole sie tam zbyt dokladnie, a juz tym bardziej w ciazy. Zauwazylam ze gdy sie ogole na lyso to jestem duzo podatniejsza na infekcje. Wiec sobie odpuszczam. Zwlaszcza ze to juz takie trudne :P Jak jest u Was, czy w szpitalu wymagaja, byscie byly wygolone? Jak rodzilam Klare tez bylam zarosnieta i nikt nie pisnal na ten temat ani slowka skargi. Moj ginekolog tez mowi, ze wlosy troche chronia przed infekcjami i nie ma z tym problemu.

2018-12-10 21:31

Pati Michalina ma rację dużo schodzi od razu po porodzie. Ja przytyłam 30 kg. Od razu po porodzie spadło 6 kg, po 5 dniach 12 kg, a po 2 tygodniach już -21 kg :) Jeśli nadal utrzymasz dietę, może nie cukrzycową, ale taką lekką i pożywną to na pewno spadniesz na wadze :)

2018-12-10 21:17

Pati Michunia ma rację jak urodzisz to zejdzie na pewno blisko 10 kg. Golenie się w ciąży nie należy do najłatwiejszych i o ile nogi jakoś mi szło tak inne tematy na wyczucie a mąż nabosił poprawki :)

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna