{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Нет результатов поиска

При выполнении поиска произошла ошибка, попробуйте еще раз

Breastfeeding

Probabil că, în timpul sarcinii, v-ați gândit deja cum veți gestiona alăptarea copilului când nu veți fi acasă. Vă veți întoarce mereu acasă pentru a-l alăpta? Ce veți face dacă este prea departe? Ar trebui să alăptați oriunde vă aflați? La urma urmei, aveți acest drept, dar pe de altă parte, nu este posibil oriunde. Să o luăm pe rând, haideți să facem puțină ordine în informații și haosul va dispărea.

Lista locurilor în care puteți alăpta

Gândiți-vă ce doriți! Faceți o listă cu locurile în care vă veți simți confortabil să alăptați copilul în afara casei dumneavoastră. Mă întreb ce ați scris. Iată lista mea pe care am făcut-o cu ceva timp în urmă:

- locuințele părinților/familiei și prietenilor mei

Mi-am alăptat fără probleme copilul în prezența părinților și a fraților mei. Este un lucru firesc și nu este nimic de care să-ți fie rușine. La urma urmei, nu există persoane mai apropiate, care se vor simți chiar emoționate să privească o mamă și copilul ei în acest moment. Dacă, în acel moment, locul respectiv este gălăgios și nu vă puteți concentra asupra bebelușului, mergeți în altă cameră, departe de ceilalți.

Acasă la prieteni, dacă nu doriți să alăptați în prezența lor, trebuie să întrebați pur și simplu dacă puteți merge în altă cameră. Poate vă veți simți mai confortabil acolo sau poate procedați așa de dragul prietenilor. Bănuiți că s-ar simți jenați? De aceea recomand aceasta soluție.

- camere mama și copilul

Când se apropie ora de masă, uitați-vă în jur, poate există un loc (benzinărie, centru comercial) în apropiere cu o cameră mama și copilul. Cu siguranță va fi mai liniște acolo, deși chiar și acele locuri lasă adesea de dorit.

- la loc de joacă, o groapă de nisip

Este un loc în aer liber, dar sunteți înconjurată de femei care sunt sau au fost într-o situație similară. Dacă vă simțiți jenată de alți trecători, stați cu spatele la trotuar. Eventual, rugați o altă mamă să vă protejeze de privirile nedorite. Nimeni nu va înțelege această dorință mai bine decât o altă femeie.

- azi aș adăuga cafenele și restaurante

Pe vremea când îmi alăptam bebelușul, nu existau multe cafenele și restaurante adaptate nevoilor tinerelor mame. Câteva dintre ele aveau camere separate pentru mamele cu copii, dar puteau fi numărate pe degetele de la o mână. Astăzi, apar și își fac publicitate un număr tot mai mare de locații prietenoase cu mamele. Pe lângă facilitățile adecvate, se organizează activități pentru mame și bebeluși, iar alăptarea în cameră (nu una separată) este un lucru normal, firesc.

Dacă, totuși, vă aflați într-o cafenea fără cameră mama și copilul, cereți o masă într-un colț, nu lângă intrare sau la fereastră. Nu înseamnă că trebuie să vă ascundeți, dar s-ar putea să vă simțiți mai confortabil stând cu spatele la alți clienți și petrecând acel moment doar cu copilul. Într-o astfel de poziție, vă va fi mai ușor să vă concentrați pe alăptare, iar copilul va simți acest lucru. Un astfel de colț liniștit facilitează intimitatea cu copilul mult mai mult decât centrul aglomerat al restaurantului.

Lucruri care facilitează alăptarea în public

1. Un sutien bun

Prin achiziționarea unui sutien bun, confortul dumneavoastră în timpul alăptării va fi asigurat. Lenjeria specială este croită diferit față de un sutien obișnuit pe care îl purtat înainte. Cupele detașabile permit descoperirea unei zone minime a sânului în timpul alăptării.

2. Bluză cu nasturi

Constituie un alt lucru util. Este mai ușor să descheiați naturii/fermoarul bluzei decât să o ridicați cu totul.

3. O bucată de material absorbant

Bucata de material pe care o puneți de obicei pe braț când țineți copilul după alăptare poate fi, de asemenea, utilă și în timpul alăptării. O puteți folosi pentru a vă acoperi bluza sau sânii în timpul alăptării.

De asemenea, merită să investiți în tampoane pentru sâni, care protejează hainele și asigură senzația de uscăciune și confort. Acest lucru este deosebit de important când sunteți în public, iar porțiunile umede de pe bluză pot fi cu adevărat jenante.

Dacă foaia dumneavoastră a rămas goală…

Dacă nu ați reușit să faceți o listă cu locurile în care puteți alăpta fără jenă, sper că ideile mele vă vor fi de ajutor. Poate veți reconsidera locuri pe care nu le-ați luat în calcul. Nu vreau sa vă oblig sa alăptați în public; așa cum am spus la început, alegerea vă aparține. Nu trebuie să vă simțiți forțată să faceți nimic. Bebelușul vă simte teama și stresul. Totuși, poate după ce ați citit aceste sfaturi, v-ați găsit locul în care v-ați putea simți confortabil să alăptați.

Добавить совет
Будем на связи!

Хотите первыми узнавать о наших новинках? Подпишитесь на новостную рассылку уже сегодня!

Оператор персональных данных: Canpol Sp. z o. o., Puławska 430, 02-884 Warszawa (далее — «Canpol» или «компания»). РАЗВЕРНУТЬ СВЕРНУТЬ

С какой целью и на каком основании мы обрабатываем ваши данные?
Canpol собирает и использует (обрабатывает) ваши персональные данные в целях осуществления новостной рассылки по электронной почте. Правовым основанием для обработки персональных данных служит ваше согласие (ст. 6.1.a Общего регламента ЕС о защите персональных данных), которое вы можете отозвать в любое время. При этом обработка персональных данных, осуществленная до отзыва согласия, считается правомерной. Canpol может передавать ваши персональные данные третьим лицам, уполномоченным осуществлять их обработку от нашего имени. Также мы можем передавать ваши данные другим лицам в случаях, предусмотренных законом. При этом ваши данные не будут передаваться в третьи страны и в международные организации.
Как долго мы храним ваши данные?
Canpol может хранить и использовать ваши персональные данные до тех пор, пока вы не отзовете согласие. Какие у вас есть права? Вы вправе:
• осуществлять доступ к своим персональным данным и получать копию обрабатываемых данных;
• исправлять неточные данные о себе;
• требовать удаления своих данных в случаях, предусмотренных ст. 17 регламента (право на забвение);
• требовать ограничения обработки своих данных в случаях, предусмотренных ст. 18 регламента;
• возражать против обработки своих данных в случаях, предусмотренных ст. 21 регламента;
• получать свои данные в машиночитаемом формате при автоматизированной обработке (право на переносимость данных);
• в любое время отозвать согласие на обработку персональных данных.

Если вы сочтете, что ваши персональные данные обрабатываются неправомерно, вы можете подать жалобу в надзорный орган (в Польше: UODO, Stawki 2, Warszawa).

Вопросы и обращения
Если у вас возникнут вопросы о защите персональных данных и связанных с ними правах, обратитесь в наш отдел информационной безопасности: [email protected]; Canpol Sp. z o. o., Puławska 430, 02-884 Warszawa.