Konkursy i promocje (319 Wątki)
Opinie testerek (edycja sierpniowa 2024) zestaw wyprawkowy produktów do pielęgnacji maluszka: chusteczki bambusowe, podkłady higieniczne duże i małe, elektryczny aspirator do nosa, termometr
Data utworzenia : 2024-09-10 13:16 | Ostatni komentarz 2024-10-15 11:34
Wątek edytowany: 2024-09-10 13:41
Prosimy testerki produktów do pielęgnacji maluszka: chusteczki bambusowe, podkłady higieniczne duże i małe, elektryczny aspirator do nosa, termometr elektroniczny z miękką końcówką, pieluszki muślinowe i zestaw do paznokci o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.
2024-10-15 11:34
Podkłady są super, takich również używałam bedąc w połogu, z taśma ,aby się nie przemieszczaly mi po łóżku, a jestem wierciochem :) zdały egzamin, gdy jezdzilam z młoda po lekarzach i trzeba było ją przebrać na przewijakach, a wiecie same ile tam może być różności na nich ,więc te podkłady byly idealną izolacją od nich :)
Zestaw do obcinania , wszytsko w jednym pojemniczku i nic nigdzie nie lata, i nie muszę szukać na dnie pudełka nozyczek jak do tej pory, też używałam z Canpol poprzednich ,ale się stępiły i mam teraz te:))
Córka ma teraz katar ,ale powiem ,że do jej gęstego, ciut jest za słaby, choć na pewno zabierzemy go na wczasy jak również termometr, który pokazuje właściwą temperaturę/porównywałam z naszym pierwszym innej marki / :))
Chusteczki bambusowe to już wgl hit , delikatne, i wiem że będę je kupowała dzięki Wam. Są chłonne, nie rolują się przy wycieraniu oraz nie podrażniają buzi ani pupencji mojej córy �
2024-10-15 11:15
Zestaw super!
1. Pieluszki
Jedna gładka. Druga z ładnym wzorem. Duże. Materiał delikatny. Nie podrażnia skóry dziecka. Idelne na codzień. U Nas też jako "przytulanka" do zasypiania.
2. Chusteczki bambusowe.
Ciekawy produkt. Od nich zaczęliśmy testowanie. Poręczne opakowanie. Chusteczki bardzo miękkie i delikatne. Super się sprawdzają do wycierania buzi i rączek. Nie wywołują podrażnień żadnych.
3. Podkłady
Jak wiadomo tego nigdy za wiele. Mniejsze idelane na przewijak. Większe na łóżko jak tam akurat przewijamy czy pielęgnujemy po kąpieli. Są grube. Nie było żadnej wpadki z przeciekaniem.
4. Aspirator
Szybko było nam dane go przetestować. Uważam że spełnia swoja rolę. Nie jest tak mocno (wiadomo) jak ten do odkurzacza, ale w ciągu dnia idealny do szybkiego pozbycia się gila.
5. Termometr.
Wydaje się ok. Na ten moment pomiary wiarygodne. Zgadzały się z innymi termometrami.
6. Zestaw do pielęgnacji paznokci
Tu dopiero zaczynamy testowanie.
2024-10-13 09:19
Po przetestowaniu wszystkich elementów zestawu wyprawkowego mogę śmiało opisać wyniki moich testów.
Wielofunkcyjne podkłady higieniczne 33x45 od dawna myślałam o zakupie takich podkładów. Genialne na wyjazdy, małe, poręczne , superchłonne. W domu idealne pod przewijak , zmiana przeogromna z tych standardowych większych podkładów ,które zawsze były dla nas za duże na przewijak. Te idealnie wpasowaly się nam w miejsce przewijaka. Doskonały atut dla mam, które zaczynają przygodę z odpieluchowaniem.
Wielofunkcyjne podkłady higieniczne 90x60 takich podkładów było nam potrzeba ! Wspaniałe na materac do łóżeczka dziecka, ale też ułożyliśmy jeden na materac , kiedy to córeczka śpi obok nas. Fenomenem okazał się plaster samoprzylepny, który gwarantuje nieprzesuwanie się podkładu przy ruchach maluszka. Nie mieliśmy żadnego problemu z utrzymaniem podkładu w miejscu , w którym był przyklejony. Były co prawda za długie na przewijak , jednak rewelacyjnie sprawdziły się wszędzie tam , gdzie trzeba było przewinąć maluszka z pieluszki.
Chusteczki bambusowe dla niemowląt i dzieci , które z nazwy idealnie pasują do funkcji ! Ale też nie tylko , z chusteczek korzystałam także ja, podczas higieny miejsc intymnych spisały się wyśmienicie. Takie chusteczki to skarb rodzica. Wiele razy podczas ulewania delikatnie wycierałam córeczce buźkę, rączki. Podczas codziennej pielęgnacji w mig wysuszały delikatne ciało maluszka. Są mięciutkie, nie powodują podrażnień przy miejscach newralgicznych maluszka. Wykorzystałam je także jako domowe mokre chusteczki uprzednio wkładając je do ciepłej wody. Sprawdziły się wspaniale.
Zestaw pielęgnacyjny do paznokci dla niemowląt i dzieci cieszę się, że mogłam testować taki zestaw. Przy obcinaniu delikatnych paznokci u córeczki niełatwo jest o precyzyjne ruchy, podczas aktywności to niemal niemożliwe. Z zestawem Canpol babies było to możliwe;) nożyczki o zaokrąglonej końcówce doskonale leżą w dłoni , są odpowiednio ostre, jednak nie na tyle by naruszyć mięciutkie skórki maleństwa. Obcinacz jest nie tylko z nazwy poręczny, doskonale sprawdził się przy małych i twardszych paznokciach u stópek. Delikatny pilniczek miał niezwykle trudne zadanie , kiedy to trzeba było wyrównać zadziorki paznokci przy skórce palców. Pęseta była w użyciu wtedy, jak coś zalegało nam między paluszkami lub za paznokciem. A te etui to poezja. Doskonały pomysł , by w jednym miejscu schować wszystkie elementy zestawu.
Pieluszki muslinowe wspaniale miękkie, poręczne przy karmieniu, odbiciu , wycieraniu maluszka ale także sprawdziły się nam do ucieczki od mocnego słońca, przykrywając i tworząc tym samym cień między daszkiem a gondolą.
Termometr elektroniczny jego miękka końcówka delikatnie dotyka maluszka, nie powodując nieprzyjemnego wzdrygnięcia, szybciutko mierzy temperaturę a dźwięk wydawany po zakończeniu mierzenia jest cichutki, delikatny dla uszu maleństwa. Etui bardzo zgrabne, poręczne.
Elektryczny aspirator do nosa to mój absolutny fenomen całego zestawu wyprawkowego!! Dlatego na końcu w recenzji ;) dwie wymienne, bardzo łatwe do czyszczenia pod bieżącą wodą, dzięki szczoteczce do czyszczenia z łatwością usuwane są zaległości w rurce silikonowej. Zbiorniczek na wydzielinę z noska lekko się zdejmuje i idealnie czyści. Moc można ustawić poprzez trzystopniową regulacje na odpowiednią do wydzieliny z nosa i miejscem jej osadzenia. Wskaźnik siły odciągania sygnalizuje , na którym etapie ssania jest aspirator. Fakt, że jest ładowany sprawia, że mamy go zawsze! pod ręką- na wyjazdach także;) jestem zachwycona z aspiratora do noska. Sprawdził nam się fenomenalnie!
Canpol Babies, jesteśmy przeszczęśliwi, że mogliśmy testować Wasze produkty :))♡
2024-10-11 10:34
Ogólnie cały zestaw jest strzałem w 10, bardzo przydatny;)
Podkłady w dwóch rozmiarach, bardzo chłonne, nic nie przecieka. Dużym plusem jest to, że ten wkład nie "rozjeżdża się" w środku po kilku uzyciach, tak jak w podkładach innych firm.
Chusteczki bambusowe to dla mnie całkowita nowość. Są bardzo miękkie i delikatne. Idealne dla skóry malucha.
Zestaw do paznokci - wszystko co potrzeba. Bardzo funkcjonalny, ciekawym rozwiązaniem jest etui - wszystko w jednym miejscu.
Pieluchy muślinowe - bardzo przyjemne w dotyku, śliczne wzory,
Aspirator - dobrze odciąga wydzielinę, mały i wygodny do ręki.
Termometr - szybko mierzy i pokazuje temperaturę
2024-10-09 08:27
Pieluszki bardzo delikatne i piękne kolory.
Podkłady bardzo chłonne i grubsze niż standardowe z innych firm, są dobrze ,,zbite,, co dla mnie jest zaletą.
Aspirator to chyba najlepsze co miałam cichy, poręczny i bardzo przydatny nie tylko przy katarku ale też do czyszczenia noska np przed spaniem, bateria trzyma długo więc nie trzeba często ładować.
Ręczniczki bawełniane mają chyba najlepszą jakość z tych które miałam do tej pory i opakowanie ma 100 szt więc starczy na długo nie tylko maluszek ale i starsza córka wyciera nimi twarz, na pewno będę teraz je kupować.
Zestaw do paznokci spełnia swoją rolę ma fajnie zaokrągloną gilotynę więc nie ma obaw że się dziecku coś uszkodzi.
Termometr jak termometr mierzy temperaturę hihi
2024-10-07 12:32
Testując zestaw wyprawkowy do pielęgnacji maluszka, mogę powiedzieć, że to strzał w dziesiątkę! Chusteczki bambusowe są bardzo miękkie i doskonale sprawdzają się przy codziennej pielęgnacji. Podkłady higieniczne – zarówno te małe, jak i duże – są bardzo chłonne i świetnie zabezpieczają materac podczas przewijania. Elektryczny aspirator do nosa to prawdziwy ratunek w chwilach, gdy maluszek ma katar; działa szybko i skutecznie, a przy tym jest cichy. Termometr natomiast jest łatwy w obsłudze i błyskawicznie pokazuje temperaturę. Pieluszki muślinowe są świetnie chłonne i miękkie, a zestaw do paznokci pozwala na bezpieczne i łatwe przycinanie paznokci. :)))
2024-10-01 10:45
O tak jakość tych ręczniczków jest top !