LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Kolki u 3 miesięcznego dziecka

Data utworzenia : 2017-05-26 11:29 | Ostatni komentarz 2019-09-25 22:35

Justyna94

3608 Odsłony
39 Komentarze

Witam dzisiejszej nocy nie mogłam spac poniewaz synek dostał kolki i teraz pytanie do mam bo ja 1 raz zmagam się z kolka u dziecka poradzcie mi co stosowac na kolki i jak z nia radzić jakie masaże stosowac czy warto jak uspokoic dziecko.

2019-09-25 22:35

Z kolka jest tak że każdy rodzic musi znaleźć odpowiedni środek na swoje dziecko który pomoże

2019-09-25 06:54

U nas na kolki pomogła biogaia podawana do końca trzeciego miesiąca życia

2019-09-25 06:16

Znalezione w internecie Kolka może wystąpić z powodu niestrawności, przez dużą ilość gazów, głodu, pragnienia lub zbyt pełnego żołądka. Kolka może być również spowodowana połykaniem powietrza podczas karmienia, które dostaje się do żołądka dziecka, gdy karmimy je zwykłymi butelkami. Mama może zaobserwować kilka oznak, że dziecko ma kolkę, a objawy są takie jak na grafice.

2019-05-07 10:12

U nas działało ogrzewanie brzuszka termoforem oraz masaż. Wykonywałam dwa rodzaje masażu. Pierwszy polegał na masowaniu brzuszka otwartą dłonią w kierunku wskazówek zegara. Drugą opcja to położenie dziecka na swoich kolanach i wykonywanie delikatnych ruchów nogami w górę i w dół. Wtedy też naturalnie jest masowany brzuszek. Można też podać lek na bazie simeticonu. Ważne jest,aby ograniczyć bodźce zewnętrzne oraz zmniejszyć natężenie światła, gdyż wprowadzi to spokojniejsza aurę.

2019-01-25 16:24

Dziewczyny teraz juz wiem ze nie mialo to znaczenie, ale synek byl pierwszym dzieckiem to bardziej przezywalam i jak synek po ok. 17Plakal do godz 19-20 i to tak mocno ze nic go nie uspokajalo i zawsze wmawialam sobie ze moze cos zjadłam ale nic z tych rzeczy bo jadlam tylko dżem, rosol, miesa i wedliny drobiowe a mimo to bylo tragicznie a na koniec mial przepukline pepkowai. Lelarz odrazu zapytał czy synek mial kolki i mowil ze sobie wyplakal przepukline..a przy drugim synku juz wiem ze nie jedzenie powoduje kolki wiec jem prawie wszystko a synek nie placze i naszczescie nie ma kolek.

2019-01-22 22:36

Ewcia to co jadłaś z pierwszym synkiem nie miało wpływu na kolki. Kolki męczą dzieci z powodu niedojrzałego układu pokarmowego i nawet jeśli wtedy jadła byś tylko suchary to i tak kolki by się pojawiły. Układ pokarmowy musi dojrzeć i kolki mijają.

2019-01-21 22:48

ewciaos, to co jemy nie ma wpływu na to czy maluch ma kolki. Czytałam kiedyś, że kolki częściej mają chłopcy właśnie. U nas córa raczej miała tylko bóle brzuszka: ćwiczyłyśmy na piłce, układałam ją na brzuszku, rowerek, ciepłe okłady, termoforek z pestkami wiśni, masaże, a pomógł Delicol bo córa miała nietolerancję laktozy

2019-01-20 16:05

My również mamy taka pilke ale sluzy tylko do zabaw, na kolki u pierwszego synka niestety nie pomogla, jeszcze bardziej wszeszczal jak tylko puszczalam go z moich rak, tylko pomsgala suszarka, cieple okłady, ceiczenie nozkami lub noszenie nacrekach ale wszystko tylko na chwile niestety placz byl i trwał od godziny do 3godz z przerwami i tak 5razy w tyg...byla tragedia. Jestem szczęśliwa ze drugi synek nie ma kolek;) i nawerw jem smazone i wiele więcej niz przy pierwszym synku, przy pierwszym jadlan nie wiele.

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna