LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Ulewanie - co zrobić?

Data utworzenia : 2017-08-22 18:32 | Ostatni komentarz 2017-09-07 13:43

asia6996

1476 Odsłony
15 Komentarze

Dziewczyny, przez ponad 2 miesiące nie mieliśmy problemu z ulewaniem. A od niecałego tygodnia praktycznie za każdym razem się synkowi ulewa. Nic się przecież nie zmieniło... I odbija się za każdym razem i to sporo a i tak się uleje. Co jest?

2017-08-23 18:02

Warto sprawdzić czy w smoczku nie zrobiły się dodatkowe dziurki i czy mleczko nie leci za szybko, tak było u mnie jak maluszek przegryzl smoczka.

2017-08-23 14:31

Moja bratowa miała problem z ulewaniem... Mala ulewala jej przez około 2 miesiące, karmiona byla tylko piersią, przyczyna ulewania nie była wyjaśniona, a przeszło jej samoistnie. Także nie ma co się martwić na zapas. Jak zauważysz cos niepokojącego to najlepiej zgłoś to pediatrze

2017-08-23 09:48

Asiu, ja miałam podobny problem z moim synkiem (inny, ale podobny :)), ale gdy ten był jeszcze malutki w szpitalu. Przez dokładnie dwie doby, podczas naświetlań (mały miał żółtaczkę), pielęgniarki poprosiły mnie, aby go nie wyciągała z łóżeczka na karmienie piersią, tylko dokarmiała swoim mleczkiem z butelki. Ale wiadomo, że laktacja nie działa tak dobrze, gdy pokarm ściąga się laktatorem, jak wówczas, gdy karmi się piersią i malutki się nie najadał. Wówczas musiałam go troszkę dokarmiać mm i zaczęło się ulewanie. To nawet nie było ulewanie, tylko chlustanie. Oczywiście maluszek dużo mniejszy, do tego te naświetlania i pozycja karmienia, ale wówczas właśnie lekarz powiedział, że to może być przejedzenie... Synek potrzebował bliskości i bezpieczeństwa, ja nie mogłam go przytulać (musiał być naświetlany bez przerw), odruch ssania też nie mógł byc zaspokojony, bo smoczek wciąż odrzucał, więc rekompensował to sobie butelką. W nadmiarze. A potem właśnie ulewał obficie. Dziewczyny mogą mieć rację i u Ciebie może być podobnie. Pokarm z buteleczki leci dużo szybciej, maluch nie musi się tak \"napracować\", aby zjeść tyle, co na piersi, więc ssie zapamiętale butelkę, a wiadomo że mm jest bardziej sycące, więc całkiem możliwe, że maluch się przejada. Na razie faktycznie nie ma się czym martwić. Poobserwuj synka - może przyzwyczai się do tej zmiany i sytuacja się unormuje. Gdyby jednak trwała dłużej, pewnie trzeba się będzie skonsultować z pediatrą. A, i może jeszcze zwróć uwagę na jego pozycję, gdy podajesz mu buteleczkę - może powinna być nieco bardziej \"pionowa\".

2017-08-22 23:03

Możliwe, że przez przejedzenie, ale on od zawsze był żarłokiem no i nie ulewal... Na razie chyba nie ma się czym martwić. Poczekam jak będzie dalej

2017-08-22 20:55

Asia a może to przez przejedzenie. Zwykle niemowlęta oddają nadmiar zjedzonego pokarmu poprzez ulewanie.

2017-08-22 20:48

Mleko dostaje te same a mojego mniej trochę, mówisz to może być przez to? Hm

2017-08-22 20:09

Asiu, nie zmieniliście mleczka ani sposobu karmienia?

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna