LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

wada -otwarty zgryz u 3latka

Data utworzenia : 2017-10-09 18:21 | Ostatni komentarz 2017-10-20 21:22

ewciaos14

1809 Odsłony
11 Komentarze

Witam mamusie mam pytanie czy ktoras z waszych pociech w tym wieku ma mzie otwarty zgryz tak zwane zabki odstajace do przodu a powod to na pewno duzo od ssania paluszka , byla u ortodonty ale tylko pomoze aparat za 350zl albo czekac do lat 8i czekać na aparat może ktores z waszych dzieci mialo ta wadę i czy nosiło jakis aparat?

2017-10-20 21:22

Popieram, że lepiej korygować wadę zgryzu od początku, również konsultacja u innego ortodonty, wada zgryzu może mieć wpływ na wady wymowy, na higienę ząbków, na spożywanie posiłków. Wydaje mi się, że im szybciej zaczniesz o to dbać tym lepiej, nie ma co czekać aż wyrosną stałe zęby oraz co byśmy tu nie napisały najlepiej gdy doradzi profesjonalny specjalista.

2017-10-19 13:48

Ja skonsultowalabym sie jeszcze z 1 badz 2 ortodontami zeby miec pewnosc co do \"diagnozy\" i sposobu leczenia. Jesli aparat bedzie konieczny to uwazam, ze nie ma na co czekac. Ja osobiscie zaluje ze moi rodzice nie do konca zainteresowali sie moim zgryzem jak bylam mala co skutkowalo tym ze na studiach nosilam aparat staly i wydalam na to duuuzo pieniedzy. Gdybym wczesniej miala aparat taki chociaz na noc, o wiele szybciej mialabym prosty zgryz i proste zeby. Teraz ciesze sie zabkami jak spod linijki, ale wiem, ze jesli moje dziecko odziedziczy po mnie zeby i zgryz, to bede sie starala jak najszybciej zrobic z tym porzadek, zeby pozniej nie musial sie meczyc ;)

2017-10-12 23:57

Izapodg dokladni nie tylko chodzi mi o wyglad co tam wiadomo zalezy ale te zalezy mi o zgryz zebow zeby synek w przyszłości mógł wszystko zgrysc. Czasem właśnie myślę zeby odwiedzić drugiego- innego ortodonte czy powie cos innego?

2017-10-12 03:48

Ja nosiłam aparat w starszym wieku, jeszcze na studiach, ale do mojej ortodontki przychodziły mamy z maluchami, które miały aparat na zębach mlecznych. Nie jest to bez sensu, ponieważ koryguje on zgryz od początku, co będzie miało znaczenie przy wyrastaniu zębów stałych. U Was nie chodzi o to, żeby dzieciątko nie miało kompleksów, tylko żeby nie było problemów z jedzeniem przy takim zgryzie. Skonsultuj to ze stomatologiem i innym ortodonta, wtedy bedziesz miała jasność co robić.

2017-10-11 10:48

Czasami warto zainwestować 350 zl w zdrowie i samopoczucie dziecka. Aczkolwiek jeśli masz tylko jakieś wątpliwości powinnaś skonsultować to z innym lekarzem czy jest sens robić to teraz czy warto poczekać na zęby stałe i wtedy to zrobić.

2017-10-10 17:32

Musisz porozmawiać z ortodontą czy ma sens teraz załozenie aparatu i czy pomogło by to w wychodzeniu stalych,zebow,moze by mialy wiecej miejsca na nowe zabki dzieki noszeniu aparacika,a co za tym idzie rosly by prosciej.a jak to nie pomaga i mało co zmienia to może rzeczywiście poczekac na stale zeby i wtedy zainwestowac w aparat. Kiedyś sama nosilam taki zakladany aparat i dol byl spoko mozna bylo nosic w niczym nie przeszkadzal gorzej było z gora bo miał wypełnione cale podniebienie i ciezko bylo mowic. Pamietam ze najgorsze to bylo robienie odlewu dovtakiego aparatu i pozniej jak wyciagala to z buzi a samo noszenie nie bylo straszne.mialam wtedy kluczyk do podkrecania by oo jakims czasie bardziej naciagac zeby.i przyznam sie ze gore to malo nosilam bo bylam w takim wieku ze sie wstydzilam pozniej zalowalam ze nie nosilam by poprawic wyglad.stalego pozniej juz nie nosilam

2017-10-09 22:00

Ewciaos14 ja już napisałam swoją radę, zrobisz jak uwazasz. 350 kosztuje sam aparat a dodatkowo trzeba płacić za kontrolę a raz dwa stałe zęby wyrosna i bez sensu jest zakładać na 1. Takie małe dziecko nie będzie miało kompleksów ani pojęcia o zębach za bardzo, dopiero wiek dojrzewania to prędzej. 3 letnie dziecko raczje będzie się męczyć z takim czym zresztą wyciagane aparaty zajmują połowę buzi. Może akurat drugie zęby wzrosną proste ale trzeba tego pilnowac, bo mój brat zaś miał np jedynkę zęba pierwszego i obok zaczął mu wyrastac ząb stały a dentysta zamiast wyrwać pierwszego to powiedział żeby poszekac trochę aż sam wypadnie, ząb nie wypadł i został wyrwany ale było już za późno i stały ząb wyrosnal krzywo co wpłynęło też na resztę zębów i skutkiem tego był stały aparat. zęby mają tendencję wracania ja nosilam stały aparat w wiekuok 15 lat no i teraz nieznacznie ale jedne zęby próbowały wrócić i przez to jeszcze dodatkowo co jakiś czas by do tego nie dopuścić muszę ubierać wyciagany aparat. Więc jak założysz na pierwsze zęby to może to nie mieć żadnego sensu a pieniądze nawet gdyby miało to być 50 zł to nie warto.

2017-10-09 21:25

monikadan89 wiem ze aparat jest nie bardzo drogi ale czy synek będzie go wogole chciał nosić? I ortodontka mowila ze i tak.gdy bedzie nosil to i tak drugie bedozw będziemial krzywe i tez będzie musial.nosic aparat. Dlatego sama nie wiem co robic.

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna