LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Długość spaceru

Data utworzenia : 2017-11-28 13:46 | Ostatni komentarz 2018-02-16 21:05

Mama_Ola

985 Odsłony
31 Komentarze

Dziewczyny, jak długo spacerujecie ze swoimi dziećmi o tej porze roku? Ja staram się wychodzić codziennie o tej samej porze, niezależnie od pogody. Powstrzymuje mnie jedynie silny wiatr. Na apacerze jesteśmy godzinkę gdy jest zimno i dwie godziny w cieplejsze dni. Zastanawiam się jednak czy to nie za długo. Mały ma ciągle katarek, więc może troszkę niepotrzebnie to wyziebiam tymi długimi spacerami? Że starszym synkiem spacerowałam zimą nawet trzy godziny, ale w ładnym mrozie a nie takiej dziwnej, zwodniczej pogodzie. U nas nad morzem naprawdę jest już zimno.

2017-11-28 18:49

@izapodg współczuje Ci z tym 3 piętrem. A może możesz zostawiać gdzieś wózek na poziomie parteru? Moi rodzice właśnie mieszkali na 3 piętrze i mama żeby nie nosić wózka zostawiała go na parterze na klatce, ewentualnie z zabezpieczeniem jak rowerowym. Nasz synek też lepiej się zachowuje jak jest wyspacerowany, dlatego spacerujemy codziennie. Jak trafi się dzień bez spaceru to wieczorem jest nieznośny. Dla mnie spacer to właśnie taka odskocznia od mieszkania, bo ile można być w domu tylko z dzieckiem? No jasne, mogę sobie pogadać ale odpowiedzi raczej szybko nie dostanę. A tak to załatwiam jakieś sprawy, zakupy, spotkam się z kimś.

2017-11-28 18:43

@Motheroftwo no właśnie dotychczas także myślałam, że na katar spacerki pomagają, ale od niedzieli obserwuję, że po spacerze moj synek czuje się gorzej... Już w domu po spacerku budzi się z płaczem z okromnie zapchanym nosem, a potem jest tylko gorzej. Nosek ciężko oczyścić i odetkać, a maluch jest marudny i bardzo potrzebuje bliskości, czyli w praktyce resztę dnia niemal całą spędza przy piersi. Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy na pewno dobrze robię z tymi spacerami... Przecież ja sama (też jestem akurat przeziębiona) po tych naszych spacerach już najchętniej nic bym nie robiła, tak mnie wykańcza to zimne powietrze i nieprzyjemna aura. Ok, zgoda - ja mam zimniej, ale on jest mniejszy... Ze starszym synkiem nigdy nie miałam takich problemów, bo on dostał pierwszego kataru, gdy miał roczek ;) Iza szkoda wielka, że jesteś uzależniona od osób trzecich... No pech z tym trzecim piętrem. Mi spacerki pomagają w codziennej rutynie - coś się dzieje, mam okazję, aby się pomalować i wyskoczyć z dresów, czasami spotykam znajomych, z którymi mogę zamienić słowo, a czasami robię zakupy (unikam raczej sklepów z synkiem w wózku w ten przeziębioniowy czas i wstępuję do tych małych, osiedlowych). Jest to miłe urozmaicenie dnia. Choć teraz pogoda nie rozpieszcza :) Ale wózek też muszę najpierw znieść (zjechać nim) z mojego wysokiego parteru i schodów prowadzących do klatli, a potem go wciągnąć po wszystkich tych schodkach. Strrrrasznie mnie od tego bolą plecy i ramiona! Tylko dwa razy zdarzyło mi się, że ktoś z sąsiadów mi pomógł. Na szczęście dochodzę w tym już do mistrzostwa - maluch nawet okiem nie mruga i śpi w najlepsze, gdy wciągam wózek po spacerze :) Boję się natomiast zimy, bo w jeden śnieżny dzień zauważyłam, że schody zewnętrzne są okropnie śliskie, więc nie wiem jak wówczas poradzę sobie z wciąganiem wózka.

2017-11-28 17:54

My na dworze spędzamy od 2 do 4 godzin, jeśli pada deszcz to nie wychodzimy, ale wiatr czy mróz już nam w spacerach i zabawie nie przeszkadzają. Grunt to ubierać malucha stosownie do pogody i nie przegrzewać, ponieważ wtedy nici z hartowania. Fakt, że mój syn jest starszy od Twojego, jednak sięgając pamięcią wstecz też nie ograniczałam czasu spędzanego na dworze i dużo spacerowaliśmy, nawet w spory mróz. Sąsiedzi i teściowa się bulwersowali że jak to można z takim małym dzieckiem w mróz czy wiatr wychodzić, jednak ja robiłam swoje. Syn nie choruje, raz miał małe przeziębienie (zaraził się niestety od kuzynowstwa). Poza tym katar nie powinien być przeszkodą w spacerowaniu z dzieckiem. Wręcz przeciwnie-na zewnątrz maluchowi lepiej się oddycha, a co za tym idzie lepiej śpi. Więc ja bym nie skracała czasu, jaki spędzasz z synem na spacerach :)

2017-11-28 15:40

Ola, my również podobnie - ciepło 2 godz, chłodniej godzinę. Niestety nie codziennie, bo mieszkam na3 piętrze i jestem uzależniona od osób trzecich :) zależy jak maz ma służby, wtedy wszyscy razem idziemy i również mniej wiecej o stałej porze około 12 :) w dni kiedy nie ma mi kto pomóc z wózkiem wentylujemy się, ale akurat mały tego aż tak nie lubi, bo nie buja nim jak na spacerze :) Zauważyłam, że po dniach w których spacerujemy niunio lepiej przesypia noce.

2017-11-28 15:24

my dziennie na spacerze spędzamy ok 2-3 godziny, czasem dłużej, niezależnie od pogody. Spacery odbywają się codziennie mniej więcej o tej samej godzinie, czasem dodatkowo popołudniu jak jeszcze coś musimy załatwić. Wyjątkiem są dni spędzane na działce, kiedy non stop jest na dworze. Jak syn miał katar to właśnie wentylowanie na spacerze bardzo mu pomagało i odtykało. Przed wyjściem najpierw ogarniam wózek i rzeczy do zabrania, potem ubieram siebie, a na końcu synka, żeby za długo nie był w tylu warstwach. Na te pogody stosujemy kombinezon i dodatkowo w wózku mamy ciepły śpiwór. Jak pada to dodatkowo stawiam budkę i zakładam folię przeciwdeszczową. dziecku ciepło i sucho a mamusia się hartuje :)

2017-11-28 14:22

Ja podobnie, codziennie mniej więcej o stałej porze wychodzimy na 1,5-2 godziny, czasami nawet trochę przedłuża się to, zależy gdzie idziemy. Ale wydaje mi się że taka ilość czasu na świeżym powietrzu jest ok. Poniżej godziny byłoby zbyt krótko. Ważne tylko żeby dziecko było odpowiednio ubrane, nie zbyt cienko i niezbyt grubo. Przy wychodzeniu z domu ważne jest żeby na spokojnie wszystko sobie przygotować, ubrać siebie a na końcu dziecko, tak, żeby nie było zbyt długo w domu w grubym ubranku bo zgrzeje się (tym bardziej gdy płacze podczas ubierania), a później nie trudno o przeziębienie jeśli go zawieje.

2017-11-28 14:18

ja akurat też około godzinki dziennie i niestety też zmagamy się z katarkiem :-/ choć ja nie jestem aż tak systematyczna w tych spacerach nad czym ubolewał

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna