LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Krótkie wędzidełko

Data utworzenia : 2018-07-16 21:38 | Ostatni komentarz 2021-06-12 17:20

MojeM

4776 Odsłony
38 Komentarze

Witam. Mam pytanie odnośnie krótkiego wędzidełka u noworodka. Już w szpitalu po porodzie powiedziano mi, że córka ma zbyt krótkie wędzidełko. Przez to miała problem ze ssaniem piersi. Szybko się męczyła i zniechęcała. Niestety w szpitalu zaczęła dostawać butelke, ponieważ nie przybierała na wadze. Powiedziano nam, że jeżeli nie podetniemy wędzidełka córka będzie miała problemy z wymową, może seplenić lub mówić później niż powinna. Oprócz tego dzieci są często niejadkami. Zdecydowaliśmy się na podcięcie wędzidełka. Córka miała wtedy dwa tygodnie. Zabieg pu chirurga przebiegł błyskawicznie. Córka płakała może dwie minuty. Praktycznie nie było krwawienia. Mam jednak pytanie-słyszałam, że wędzidełko odrasta. Mimo podcięcia potrafi ono wrócić do pierwotbego3 stanu. Czy ktoś miał podobną sytuację? Lub słyszał coś na ten temat? Z góry dziękuję za infornacje

2018-07-23 13:24

Jak dziecko ma krótkie wedzidelko należy je podpiąć jak najwcześniej. Dziecko przez krótkim wedzidelku moze mieć problem ze ssaniem piersi. Im dziecko jest mniejsze tym mniejszy stres dla dziecka. Podciecie wedzidelka trwa krótko i nie ma problemu z zabuzeniem odruchu ssania.

2018-07-21 18:06

Wspomnij o tym pediatrze i na wizytach kontrolnych poproś o sprawdzenie jeśli sama nie jesteś pewna

2018-07-20 21:33

może się zdarzyć ale to jest dość rzadkie więc nie ma co się martwić na zapas tylko kontrolować i sprawdzac czy wszystko ok :)

2018-07-19 23:00

Owszem może się zdarzyć, że wędzidełko odrośnie dlatego trzeba to kontrolować i sprawdzić.

2018-07-17 22:41

Nie powinno byc probelmu i zdarza sie ze odrasta ale w niewielu przypadkach w razie czego zglos sie do lekarza gdybys zauwazyla ze dziecko znowu ma jakies problemy z ssanie badz jakiekolwiek inne .

2018-07-17 11:15

Dokładnie mieliśmy taką samą sytuację- w 2 tyg życia podcięliśmy-trwało to kilka sekund-u nas mało było do podcięcia-synek nie poczuł nawet-krwi nie było. Jednak do piersi nie wrócił-KPI cały czas. Lekarz nam zalecił, ze jak miał ok 2 lat to kontrolna wizyta, bo może odrosnąć i wtedy jak większy to można podciąć więcej...Jakoś tak to tłumaczył-ja niewiele pamiętam, bo byłam w amoku, stresowałam się, że małego to boli-mąż wziął go na kolana i na fotel jak u dentysty i wtedy lekarz to podciął.

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna