LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Zezowanie u niemowlaka

Data utworzenia : 2019-02-28 16:22 | Ostatni komentarz 2019-03-19 08:03

Mamcik

3099 Odsłony
16 Komentarze

Zastanawiam się jak to jest u innych mam. Wszystkie moje dzieci w wieku niemowlęcym trochę zezowały. Nie panikowałam bo intuicja mówiła mi, że to naturalne. Zaniepokoiło mnie zezowanie u mojego najmłodszego synka. Niepokojące było przede wszystkim jego nagminne tarcie oczek i patrzenie jakby jedną stroną, tak dziwnie odchylał główkę. Stwierdziłam, że nie będę czekać i poszłam z nim do Kliniki Spectrum we Wrocławiu (mieszkamy jakieś 60 km od). Tam sympatyczna Pani doktor zaleciła nam ćwiczenia. Oczywiście zapomniałam zapytać jak długo trzeba czekać na efekty tychże ćwiczeń. Następną wizytę mamy za trzy miesiące. Zatem kochane mamusie, jak długo?

2019-03-19 08:03

Jesli chodzi o cwiczenia u takiego malucha to wedlug mnie 3 miesiace to minimum ... Moja starsza corcia jak byla maluta miala podobny problem i bylam z nia wtedy u okulisty obejrzal ja dokladnie i wytlumaczyl mi ze oliwka ma tzw. \"Zmarszcze Nosowa \" tak to wtedy nazwal pow ze rownolegle jak bedzie rosla ona i jej nosek to bedzie ta zmarszcze rozpychal i wtedy oczko przestanie uciekac i faktycznie tak tez sie stalo

2019-03-18 12:21

Lekarze też każą ćwiczyć zez jak oczko leci na zewnątrz a nie do noska. Więc co lekarz to ma inną technikę. Jak wada będzie duża to okularami będą korygować.

2019-03-04 00:11

W okresie noworodkowym faktycznie dziecko może zezować i nie jest to nic strasznego ani złego. Ciebie jednak sytuacja martwiła i postanowiłaś to skonsultować. Uważam, że dobrze zrobiłaś bo już możesz zacząć ćwiczyć a wiadomo, że w niektórych przypadkach im wcześniej zaczniemy ćwiczyć tym lepiej. Czas ćwiczeń zależy od tego jaka duża jest wada. Osobiście ćwiczyłabym aż do kolejnej kontroli. Nawet jeśli wszystko wróci do normy to i tak ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą.

2019-03-03 22:13

Ja z córką też miałam ten problem. Cwiczylam z córką kilka dobrych miesięcy i problem ustąpił. U każdego dziecka jest inaczej.

2019-03-01 23:28

Najlepiej ćwiczyć w taki sposób jak dostaliście zalecenie. Uważam, że właśnie przez te 3 miesiące czyli do następnej wizyty. Jeżeli np. po miesiącu będzie poprawa to nie odpuszczać i ćwiczyć dalej. A przy kolejnej wizycie zobaczycie co i jak

2019-03-01 23:21

Mamcik wszystko zależy od ciężkości schorzenia i wieku dziecka. Zwykle jak zacznie się w miarę szybko u małego dziecka to leczenie jest krótsze. Można powiedzieć, że zwykle kilka miesięcy, ale także i kilka lat. Sądzę że po tych trzech miesiącach ćwiczeń na pewno będą już widoczne efekty byle regularnie ćwiczyć z dzieckiem.

2019-03-01 09:18

W pewnym okresie zez u noworodków jest fizjologiczny. Bodajże do 4 czy 6 miesiąca, gdy wodzi oczkami za przedmiotem, a do roczku, gdy patrzy się na bliski przedmiot może wystąpić zez.

2019-03-01 08:11

My mie cwiczylismy , samo przechpdzi ;) to normalne zjawisko a tak jak mowicie cwicznie nie zaszkodza wiec jesli czujecie taka potezebe to jak najbardziej mozna cwiczyc z dzieckiem

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna