BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Dieta (168 Wątki)

OWOCE I WARZYWA

Data utworzenia : 2019-09-22 22:42 | Ostatni komentarz 2024-11-15 00:40

Lidka28

17007 Odsłony
1227 Komentarze

Jakie owoce i warzywa można wprowadzać dziecku przed rokiem?

2022-01-04 22:07

Ciężko jak tak trzeba kombinować co zrobić aby dziecko najadlo sie a nie ukewalo potem. Tez je to pewnie.meczy jednak.

Ciesze się, ze u nas pod tym względem u obu synów spokojnie. Mam nadzieje, że tak zostanie.

My podawaliśmy starszemu espumisan ale jak dobrze kojarzę to przez pierwsze 3 miesiące i nie stale.

Teraz tylko wit d ale zauwazylam, że młodszego po niej boli brzuszek tzn ciągle pierdzi i się napina. Jest placz wieczorami. Właściwie to byl bo wzielam od lekarki receptę na wit d i to po niej zauważyliśmy. Po wcześniejszej problemów nie było. Teraz mam jeszcze inna os koleżanki i tez jak podawałam wieczorem to był cyrk. Jak rano to juz lepiej ale nie do końca. Musze kupic ta nasza poprzednia i sprawdzić. Tak kombinujemy...

2022-01-04 21:06

Dziewczyny a powiedzcie probiotyki można stosować całyczas jak Wit D? jak dzieci mają takie problemy jak piszecie?

2022-01-04 19:25

Madzia masz rację u nas minimalnie obniżone napięcie, ale to mówiła tylko neurolog, pozostali lekarze robili wielkie oczy i twierdzili, że ich zdaniem by mogli powiedzieć, że wzmożone, ale no nie znają się bo nie są specjalistami w tej dziedzinie tylko ona. 

Tak czy siak też się zastanawiałam czy to nie jest przez to napięcie, ale  on zaczął ulewać jak mleko zmieniliśmy na to dla dzieci z alergią na bmk. Wróciłam na zwykłe mleko i mniej ulewa. WIecie zdarza się, że zaraz po obiedzie jak mi nie odbił, a pielucha do zmiany i on się tak napnie to obiad zwróci, Z tym, że mój syn podnosi głowę i nogi do góry non stop jak chce cos zobaczyć. Lekarz mówi, że to takie dzieci bumerangi. Mało , które dziecko to potrafi, ale to normalne . No i jak on się w sumie tak napina to ulewa  więc to pewnie z tego bo w sumie zaczął tak robić jak miał 4 miesiące. 

Anita a może spróbuj inny probiotyk, ja kupuję 4 lacti baby i jakiś czas mu dawałam to było lepiej z kupkami 

2022-01-04 11:42

Maziula no ja biogaje odstawiłam bo podobnie miałam wrazenie ze mała bardziej rozdrażniona ;( ale znowu jak odstawiłam to kupa idzie co 2 dni;) wiec jest lepiej;) ale teraz pytanie czy biogaja zadziałała czy z powrotem wieksza dawka espumisanu?

jutro wizyta to sie dowiem;)

nie strasz mnei z tym ulewanim;( u starszej przeszło wraz z mlekiem i potem kleik dodawałyśmy troszeczke to pomagało bo nutrition nie koniecznie sie sprawdził;( no mam nadzieje ze tutaj te ulania sie w końcu wycisza bo podobnie jak u ciebie jeden dzień jest ok a kolejnego dnia to wszystkie kaftaniki zalane;(

2022-01-03 23:06

Moja 5 letnia kuzynka która mieszka z babcią ma nadwagę i rodzice ograniczają jej jedzenie niezdrowych rzeczy plus ma lżejszą dietę. To wiecie co robi? Najpierw zje obiad na górze u rodziców a potem leci na dół do babci na drugi. Moja babcia stara się jej nic nie dawać to się nauczyła stawać na mały stołeczek i sama z garnków wyjada.

Mazia u mnie problem z ulewaniem też trwa nadal. Ale wydaje mi się że to chyba przez to obniżone napiecie mięśniowe. Wiem że u Ciebie też taki problem nie? Może to ma z tym związek bo mi chyba o tym właśnie fizjo mówiła. Muszę jej dopytać na kolejnej wizycie 

2022-01-03 21:59

Tamta dziewczynka po prostu lubiła zjeść i tak byoze jadła obiad swoj z mamą i z babcią, potem w przedszkolu dokładki. Po przedszkolu apetyt. w podstawówce doszło słodyczy i aptety również. Jej mama mówi ze nie wie kiedy popełnili błąd gdzie cieszyli się ze dziecko je i ma apetyt do tej granicy nadwagi bo tłumaczono pyza wyrosnie z tego ciesz się ze ma aptety inne dzieci to niejadki chude

2022-01-03 21:07

Anita rozumiem, to faktycznie musisz obserwować jak są jeszcze problemy z ulewaniem. U nas na szczęście były tylko na początku i teraz się nie zdarza. Ale i tak ze starszym tego problemu nie było praktycznie wcale.

Mazia u Ciebie dalej...I nawet jak zjada stałe pokarmy to po nich też? Czy to tylko po mleku?

2022-01-03 20:24

Anita aa rozumiem myślałam, że jeszcze więcej kp jest, ale sama wiesz jak było u mnie uważam, że nic na siłę nie ma i to Wy macie być zadowolone :) mi było łatwiej bez kp

Anita mój też tak ulewał, że jednego dnia super, a następnego non stop przebieramy nie wiem czemu tak było, ale nadal ma takie dni, że idzie zwariować. W dodatku je stałe pokarmy to juz nie jest tak miło.

Ja też piszę ciągle ile je i o której bo zapominam godziny, a on mi płacze często ,a na rękach jest okej, więc potem nie wiem czemu on płacze . Czy jeść, pielucha czy mama ma ręce znowu .

Ja powiem Ci, że miałam wrażenie, że ta biogaja jeszcze gorzej na mojego działała. Espumisan nam arzdiej pomagał . Biogaję dałam córce po antybiotyku bo mu nie podpasował w ogóle 

Znowu Anita jak córka ulewała to ona codziennie chlustała tak , że i na ściany potrafiła ulewać,a ja się 5 razy dziennie przebierałam ,a ją jeszcze więcej raz. Mi mówiono, że to normalne i do 4 miesięcy tak było potem znikło 

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna