LAKTATORY I INNE PRODUKTY OKOŁOPORODOWE DO -25% TANIEJ
SPRAWDŹ >>>
Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Zdrowie (654 Wątki)

Szczepienia 2018. Nowa moda na nie szczepienie dzieci. Co sądzicie?

Data utworzenia : 2018-07-01 16:04 | Ostatni komentarz 2018-08-23 21:26

natalka31113

2111 Odsłony
33 Komentarze

Hej Mamuśki. Co sądzicie o nowo powstałej, niebezpiecznej modzie która polega nie szczepieniu swoich dzieci. Która z Was zaszczepiła Swojego Maluszka? Kto wybrał tradycyjne szczepionki refundowane a kto szczepionki skojarzone? Jakie macie zdanie na ten temat?

2018-07-19 10:50

Ja też będę chciała skorzystać ze szczepionki 5w1 Kasiu zgadzam się z Tobą jak najbardziej , że można mięso zastąpić innymi składnikami , ale oni się niestety do tego nie stosują , bo dosyć często mają problemy z dzieckiem.

2018-07-18 21:42

Kasiu, mam, jak Cię odnaleźć ?:) Tego argumentu o autyzmie przy szczepieniach chyba nie lubię najbardziej. A jeżeli już to właśnie głównie mowa o MMR, a nie skojarzonych. Krztuśca przeszedł niedawno maluch w mojej rodzinie. Moja córka przeszła sepsę pneumokokową. I owszem, też myślałam, że to się rzadko zdarza, że nas na pewno nie będzie dotyczyło, a jednak.

2018-07-17 23:06

Kasiu zgadzam się z Tobą w 100%, po prostu niech każdy trochę poczyta na temat szczepionek i podejmie właściwą decyzję. Paulina kiedyś własnie chodziły takie pogłoski o szczepionkach skojarzonych, że uaktywniają u dziecka autyzm. Jednak nie zostało to potwierdzone badaniami nawet przez niezależne laboratoria. Pati sama znam rodziców, którzy nie podają dziecku ani mięsa czy nawet produktów pochodzenia zwierzęcego, a także produktów zawierających gluten bo sami tak jedzą. Ich synek ciągle jest chory i ma problemy z alergią, niestety oni i tak wiedzą swoje.

2018-07-17 21:33

Madzia masz Fb? Bo nie zawsze mam czas tu wejść a chciałabym wiedzieć jak u Was sytuacja Kochana :** 5w1 miałam darmowe tak jak Ci już potwierdziła pielęgniarka od szczepień w razie gdyby pediatra coś mówiła to zawsze możesz powiedzieć że wiesz o tym wkońcu rozmawiałaś z pielęgniarką zajmującą się szczepieniami. Pati źle zrozumiałam. :) Z tym mięsem to czytałam kiedyś artykuł, że jeśli rodzice nie podają dziecku mięsa to trzeba uzupełniać braki witaminowe innymi produktami. Jest to realne do osiągnięcia. :) Paulina autyzm jednak częściej \"objawia\" się w okolicach szczepienia MMR. A one nie mają nic wspólnego z 5w1. Właśnie w tym czasie się on objawia bo tak już jest a szczepienia nie mają na niego wpływu jak sama napisałaś nie ma takich potwierdzonych informacji. No i nie słyszałam nigdy opinii że 5w1 czy 6w1 powodują autyzm...

2018-07-17 16:32

My w 2013 roku szczepiliśmy córeczkę podstawowymi, refundowanymi szczepionkami, ponieważ wiele złego słyszeliśmy o szczepionkach skojarzonych 5w1, 6w1- a między innymi, że dzieci chorowały po nich na autyzm, informacje są niepotwierdzone, ale woleliśmy nie ryzykować. Teraz synka będziemy szczepili tak samo jak córkę i zastanawiam się jeszcze nad dodatkowym szczepieniem przeciw rotawirusom..

2018-07-17 16:21

Kasiu, to rewelacyjnie, że u Was tak dobrze się to wszystko kończy. Ja ciągle mam nadzieję, że może coś się zmieni na lepsze... 5w1 z uwagi na wadę również mieliście darmową? Pediatra nam mówiła tylko o pneumokokach, ale w takim razie muszę bardziej zainteresować się tematem. Pozdrawiamy Was Kochani serdecznie i dziękujemy za wsparcie :* Rozmawiałam właśnie z pielęgniarką od szczepień i faktycznie nam też przysługuje 5w1. Mieliśmy brać infanfrix, ale w takim razie to chyba bezsensu i skorzystamy z tej darmowej.

2018-07-17 15:18

Kasia_S chodzi o to , że dziecko nie jest uczulone na gluten itd po prostu zostało mu wszystko odebrane moim zdaniem. Co innego jak dziecko jest uczulone no to rozumiem. Ale jak człowiekowi nagle odbija i zaczyna być weganinem i nie dostarcza dziecku mięsa gdzie potrzebuje no to już jest dla mnie nie do pojęcia

2018-07-16 23:58

Silver rozumiem. Ważne, że jest to przemyślana decyzja. Każda mama zrobi wszystko co najlepsze dla swojego dziecka i na pewno bierze pod uwagę każde za i przeciw. Madzia młody ma ubytek przegrody miedzykomorowej w części koniuszkowej. Na początku nie wiedzieliśmy czy nie będzie nas czekała operacja ale na szczęście młodemu się to powoli ale samodzielnie zrasta. Teraz na kontroli byliśmy w lutym i jest on nadal więc kolejna kontrola za rok. Wg naszego kardiologa wszystko jest na dobrej drodze żeby zrosło się samodzielnie. Współczuję Ci ogromnie bo wiem jak się teraz martwisz bo sama przeżywałam to samo. Przytulam Cię i przesyłam dużo siły. :* Jeśli masz jakieś pytania pisz. Postaram się zaglądać na ten wątek częściej. Jeśli chodzi o szczepionkę 5w1 wzięłam ją bo tak mi polecała nasza pediatra. Z uwagi na wadę też miałam ją darmową. Szłam z myślą, że wybieram darmową ale ostatecznie zaszczepiłam skojarzoną. Pati mimo, że osobiście jestem za szczepieniami to pamiętaj że alergia na gluten nie jest spowodowana tym że dzieci nie są szczepione. Nawet jeśli byłyby szczepione też mogłoby się okazać, że uczulenie będzie nadal występowało. Ptrycja szczepienie nie gwarantuje zdrowia ale jeśli dziecko zachoruje na ospę to przejdzie ją łagodniej niż dziecko nie zaszczepione. No i przede wszystkim nie nazwałabym modą nie szczepienia dzieci. Jest to wybór każdego z rodziców i tylko chciałabym, żeby każda mama przemyślała swoją decyzję. Nie uważam też, że nie szczepione dzieci są zagrożeniem dla mnie.

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna