BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Ciąża i poród (573 Wątki)

Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

Data utworzenia : 2017-04-11 15:11 | Ostatni komentarz 2023-08-04 20:16

Konto usunięte

17470 Odsłony
1073 Komentarze

Jak to u was kobietki jest z zębami w ciąży? Bardziej Wam się psują ? Niby ciąża niekorzystnie wpływa na uzębienie i podobno nie należy leczyć zębów w czasie ciąży. Ja osobiście na razie mam zdrowe zęby, jedynie krwawienie z dziąseł mam i nie mogę sobie z nimi poradzić. Polecacie coś na krwawiące dziąsła ?

2019-12-10 10:12

Ja pamiętam że chodziłam z mleczakami ale wszystkich gryzlam i ciężko było znaleźć dentyste który cóż mógł coś zrobić :D ja przy samym szczotkowaniu przez dentyste już się krzywilam pamiętam i zamykać chciałam buzię i uciekać... Unikalam dentystów jak mogłam w sumie dalej tak mam ale staram się czasem odwiedzić dentyste w celu przeglądu czy ściągnięcia kamienia. 

2019-12-10 09:39

Pamietam z czasów dzieciństwa ciągle wizyty u stomatologa, bolesne leczenie, płacz. Musiałam mieć ogromne problemy z uzębieniem. Teraz pilnuję wizyt kontrolnych, ale mimo to zawsze znajdzie się coś do leczenia. Dbam o higienę, używam szczoteczki sonicznej (rewelacja!) a mimo to stomatolog znajdzie jakiś niewielki ubytek.

2019-12-09 23:12

A u mnie w ciąży jedynie dziąsła się rozpulchnily i czstso krwawily i tyle. :) 

2019-12-09 22:56

Ja w ciąży nie.mialam żadnych problemów z za nami, ale po ciąży już tak, odezwał się żab mądrości, który przerwał mi dziąsło, wisiał mi kawał mięsa w buzi i musiałam iść na zabieg. Straszny ból, usuwanie bardzo bolesne, przez pół roku miałam drętwienie języka i nie czułam smaku. Dbam o zeby, myje rano wybielająca pasta a wieczorem elmex A i tak zawsze na jakiejś kontroli jest coś do zrobienia. Mialam duze bole zebow gdy karmilam corke, ale to dentysta stwierdzil ze przez probowanie mleka, bo ciaza nie ma wplywu na stan uzebienia tzn na pogorszenie

2019-12-09 22:22 | Post edytowany:2019-12-09 22:27

Dziewczyny ja nie mam super białych zębów mam w kolorze kości słoniowej tzn tak mówiła mama generalnie taki kolor po prostu rodzinny. 

Aneczka pytasz czy jakoś specjalnie dbam i tu zaskocze cię bo nie nawet nie zawsze myje zeby bo niekiedy zapominam w sumie nie jestem regularna jeśli chodzi o mycie zębów jak juz czuje ze ząb się odzywa to myje a tak staram się wieczorem myć albo rano ale nie zawsze to mi wychodzi i niekiedy zapomnę więc dbałość to jedno ale też nie ma co przesadzać bo trzeba pamiętać że dawka czyni truciznę jak za dużo będziemy myć też mogą się psuć i jak za mało to też bo bakterie i inne dużo też zależy od własnej flory bakteryjnej w ustach i ph jedni maja środowisko sprzyjające bakteria inni nie :) 

A moje mleczaki to niektóre dziurawe były pamiętam bo oddałam je wrózce zebuszce i mama je ma do dzic i niektóre to wyglądają okropnie 

Natinka a tetaz doczytałam że w połogu też na nfz można wszystkie zeby robic 

• "leczenie kanałowe tzw. endodoncja, przysługuje bezpłatnie tylko w przypadku przednich dwunastu zębów (od 1 do 3)
  • Wyjątkiem są kobiety w ciąży i w okresie połogu, które mogą leczyć kanałowo bezpłatnie także pozostałe zęby.
  • Za darmo podczas zabiegów otrzymuje się także znieczulenie miejscowe"

2019-12-09 20:28

Natinka nie zawsze mycie wpływa na to żeby zeby nie były żółte. Czasem poprotu one takie są

2019-12-09 17:25

Aneczka dbanie ma ogromny wpływ ale tylko w jedną stronę. Bo jak się nie dba to wiadomo o szybciej się psują i są żółte itd. Ja mimo dbania mam ciągle jakąś małą awarię średnio co pół roku, więc w tą stronę to już tak nie działa, przynajmniej w moim przypadku 

2019-12-09 16:55

Natinka myślę że dbanie w dużym stopniu pomaga 

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna