BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Konkursy i promocje (319 Wątki)

Opinie testerek edycji listopadowej programu testowego 2021: laktator Easy&Natural, wkładki laktacyjne i osłonki piersi

Data utworzenia : 2021-12-10 11:57 | Ostatni komentarz 2022-02-02 08:23

MamyCanpolu

905 Odsłony
16 Komentarze

Drogie testerki, czekamy na Wasze opinie po przetestowaniu laktatora Easy&Natural, wkładek laktacyjnych i osłonek piersi.

2022-02-02 08:23 | Post edytowany:2022-02-02 17:37

Laktator- dopóki nie zostałam mamą właściwie aż do samego dnia porodu nie zdawałam sobie sprawy z tego jak bardzo przydatne są tego typu sprzęty jak laktator i różne inne gadżety związane z tematem laktacji. Niby wiedziałam znajome doradzały mi aby przed porodem zakupić takie sprzęty bo na pewno ułatwią mi początki drogi mlecznej Tak też zrobiłam ale muszę przyznać szczerze że nie miałam pojęcia o tym że ułatwią mi życie aż tak. Gdybym teraz spodziewała się kolejnego dzidziusia nie wyobrażam sobie aby w początkach mojej laktacji nie towarzyszyły mi te niezbędniki. Aktualnie w ciąży nie jestem ale na pewno w najbliższym czasie będziemy z mężem myśleć o rodzeństwie dla syna i jestem w 100% pewna że produkty które udało mi się dostać z firmy Canpol babies do testów na pewno w przyszłości bardzo mi pomogą. Dostałam możliwość przetestowania produktów takich jak:

• - laktator elektryczny Easy &Natural
  • - wkładki laktacyjne
  • - silikonowe osłonki na piersi

Laktator elektryczny Easy Natural dla mnie wizualnie bo na razie tylko tak jestem w stanie go ocenić to bardzo solidnie wykonany sprzęt. Piękny neutralny biały kolor z dodatkiem czerni  na wyświetlaczu i fajnymi szarymi motywami na butelce. Fajne moim zdaniem jest to że w zestawie posiada kosmetyczkę w której bez problemu możemy sterylnie przechowywać wszystkie jego części i również bezpiecznie je przewozić bez konieczności zabierania ze sobą całego kartonu. Nasz laktator taką pierwszą podróż może odbyć chociażby z nami do szpitala aby towarzyszyć przy tych pierwszych dniach które często nie są łatwe musimy pomóc sobie aby na przykład rozkręcić laktację bądź wręcz przeciwnie będzie pomocny nam podczas nawału pokarmu. Z tego co widzę opis produktu informuje nas o tym że sprzęt posiada dwie fazy odciągania mleka jedna z nich Podobnie jak nasz maluch naśladuje proces ssania jest to tak zwana faza stymulacji która pobudza wypływ pokarmu następnie możemy skorzystać z opcji drugiej fazy jest to tak zwana faza głęboka która pozwala nam na efektywniejsze odciąganie mleka. Tego oto laktatora możliwości jest wiele z tego co jeszcze  widzę posiada naprawdę dużo opcji mamy 18 trybów pracy do naszej dyspozycji jest również 9 trybów siły ssania dzięki temu możemy sprzęt dostosować bezpośrednio do naszych indywidualnych potrzeb. Silikonowa nakładka i opcja delikatnego masażu również dba o nasz komfort. Bardzo przemawia do mnie fakt że dzięki temu że posiada specjalny adapter możemy pokarm odciągnąć również do innej butelki Jeżeli w tym momencie oryginalną od kompletu mamy w użyciu czy też poddana jest wyparzeniu. Laktator posiada dotykowy panel sterowania w komplecie mamy instrukcje która ma pomóc nam w obsłudze sprzętu natomiast na pewno bez problemu zostanie on obsłużony przez każdą świeżo upieczoną mamę najzwyczajniej w świecie intuicyjnie. W zestawie z laktatorem znajdziemy szerokootworowa butelkę o pojemności 120 ml z dołączonym smoczkiem trzy miesiące +nakrętkę i dysk uszczelniający zasilacz kosmetyczke do przechowywania laktatora plus jego części w zestawie znajdziemy również elementy zapasowe.

Oddychające jednorazowe wkładki laktacyjne Canpol babies. Na temat tego produktu mogę już odrobinę więcej wypowiedzieć się z mojego doświadczenia ponieważ przy synku w okresie laktacji  używałam właśnie tych wkładek bardzo dużo mogę serdecznie polecić każdej młodej mamie ja byłam bardzo zadowolona zawsze czułam się komfortowo. Wkładki są delikatne oddychające chłonne z tyłu mają specjalną warstwę kleju która pozwala nam na przymocowanie ich do bielizny tak abyśmy czuły się dobrze i nic się nam tam nie przesuwało. Wkładki są jednorazowego użytku należy wymienić je wedle własnych potrzeb dostępne w opakowaniach po 60 sztuk cena również według mnie bardzo atrakcyjna na każdą kieszeń. Silikonowe osłonki na piersi Canpol babies dostępne w kilku  rozmiarach każda kobieta znajdzie te odpowiednie dla siebie zestaw zawiera dwie sztuki tego samego rozmiaru producent zaleca nam aby przed pierwszym i też każdym kolejnym użyciem poddać produkt Sterylizacji w kuchence mikrofalowej w specjalnie do tego przeznaczonym dołączonym etui nakładki te to bardzo pomocny produkt dla mam które podczas karmienia piersią borykają się z problemem podrażnionych i obolałych brodawek podczas stosowania ich skóra ma okazję zregenerować się a maluch mimo wszystko jest szczęśliwy i najedzony

2022-01-25 02:16

Jeszcze nie dodałam opinii, poniewaz moj laktator musial przejsc kwarantanne :nioestety długa :(

po tym czasie testowanie przejmie córeczka znajomych, niedlugo podzielę się opinia :)

2022-01-24 23:13

Co prawda osobiście nie mam możliwości użyć sprzętu, aczkolwiek mogę się wypowiedzieć po rozmowach z żoną oraz moich obserwacji :)

Często myję laktator więc przyznam, że jego rozłożenie i ponowne złożenie jest proste, szybkie, w zasadzie intuicyjne. Sprzęt pracuje cicho, nie budzi dziecka, które śpi w pokoju, jest mały, poręczny, mieści się do torby, łatwo się go pakuje. Dyskretny, pracuje niezawodnie.

Wkładki spodobały się żonie, wygodne, nie "rozklejają" się, nie powodują nieestetycznych i niewygodnych zgrubień.

Osłonki wygodne, dobrze wyprofilowane, dla nas duży plus to taki, że nadają się do sterylizatora. 

2022-01-04 00:50

Laktator elektryczny Easy Natural jest świetnym laktatorem. Bardzo malutki sprzęt, który pomaga mamie podczas wypływu pokarmu z piersi a także przy zastojach pokarmu lub gdy dziecko nie jest w stanie pić z piersi matki. Idealny aby zabrać go w podróż, gdyż nie zajmuje wiele miejsca. 

Uważam że laktator ma swietny opis już na pudełku, możemy sprawdzic jakie części i akcesoria znajdują się w pudełku. 

Jak dla mnie testowany produkt ma same plusy, chociaż jednym minusem może być to, że nie jest zasilany na baterie ale wtedy to by był już kompletnym ideałem. Plusem jest między innymi to że możemy go używać z butelkami różnego rodzaju. Jest cichy i bardzo poręczny. Bez problemu możemy umyć i wyparzyc każda jego część. Nie jest drogi w porównaniu z innymi laktatorami, posiadającymi takie funkcje. Posiada dodatkowo zamknięcie - nakrętkę. 

Myślę, że warto sprawdzić sobie taki prezent lub podarować go innej mamie. 

2021-12-31 15:11

Laktator elektryczny Easy&Natural 
Laktator opakowany w kartonowe pudełko, na którym widnieją wszystkie jego najważniejsze funkcje oraz ukazane są wszystkie części, które pasują do laktatora. 
Ja jako, że korzystałam początkowo z laktatora Easy Start mogę porównać obydwa modele. 
Po otwarciu pudełka, w plastikowej podstawce umieszczone są wszystkie elementy laktatora, a także instrukcja obsługi do urządzenia. 
Laktator posiada aż 18 trybów pracy, jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada intuicyjny, dotykowy panel sterowania, czego nie posiada jego poprzednik Easy Start. 
Laktator ten cechuje się automatyczną zmianą fazy odciągania pokarmu, naśladuje on naturalny dwufazowy proces ssania. W fazie stymulacji pobudzany jest wypływ mleka, natomiast w fazie głębokiego odciągania następuje efektywne ściąganie pokarmu. 
Jest małyzgrabny i poręczny, zmieści się w każdej kosmetyczce, możemy go łatwo zabrać na wakacje, czy zaplanowane wyjazdy.  
W zestawie posiada butelkę antykolkową, dzięki której możemy podać dziecku pokarm. 
Nakładka wykonana jest z przyjaznego środowisku miękkiego silikonu, a dzięki delikatnemu masażowi mamy mogą pdczuć komfort podczas odciągania pokarmu. 
Laktator posiada timer, dzięki któremu łatwo możemy ocenić czas odciągania i przejśc np. do kolejnej piersi, laktator posiada zaworek antyzwrotny i jest zasilany sieciowo. 
Dzięki załączonej instrukcji mamy mogą łatwo znaleźć przydatne informacje,  a także ciekawe porady dot. odciągania pokarmu czy użytkowania laktatora. Należy również wspomnieć, iż utrzymanie w czystości laktatora jest mega proste. 
Jeśli chodzi o to co bym sugerowała zmienić w tym modelu to przede wszystkim dołączenie podstawki na butelkę. Zasilanie sieciowe nie pozwala na szybkie odciągnięcie pokarmu w sytuacji kryzysowej dlatego radziłabym dodać również zasilanie bateryjne, a ponadto ważne w moim przypadku, przy małym dziecku możliwość zastopowania odciągania pokarmu w danej chwili. 

Wkładki laktacyjne opakowane zostały w kartonowe pudełko, po otworzeniu pudełka zapakowane są po dwie sztuki w sepcjalną folię zapewniającą higienę. 
Wkładki laktacyjne to wyprawkowe must have. W moim przypadku sprawdziły się przez długie 6 miesięcy, dla mnie są idealnej grubości, delikatne, miękkie, posiadają pasek samoprzylepny. 

Silikonowe osłonki na piersi EasyStart na pewno będą niezbędne dla mamy w sytuacji kiedy dziecko nie potrafi dobrze chwycić piersi. Mają za zadanie pomóc maleństwi, a także mamie, by poczuła ulgę podczas bólu przy karmieniu. Osłonki zapakowane są po 2 sztuki w etui przeznaczonym do sterylizacji, co zapewnia również najwyższą higienę.

2021-12-31 10:21

Nakładki silikonowe osłonki na piersi - moje dziecko nie potrzebowało akurat ich, ale dałam w prezencie dla kuzynki i wiem, że to było dla niej zbawienie. Dzięki nim zagoiły jej się rany, a dalsze karmienie było już przyjemnością, a nie mekką. Silikon bardzo miękki, ale nie posiada zapachu, więc nadal pozwala dziecku czuć zapach mamy. Zapakowane w etui, dzięki któremu mamy łatwą możliwość przechowywania, jak i sterylizacji.

wkładki laktacyjne - duże, ekonomiczne opakowanie. Jednak w środku wkładki pakowane po 2, co zapewnia komfort przechowywania, ale i umożliwia łatwe zabranie ich na wyjście. Nie musimy się bać, że się pobrudzą itp. Wkładki miękkie, nie należą do najcieńszych, ale zapewniają komfort noszenia i nie czuć ich w staniku. Mają bardzo dobrą chłonność. Nigdy przy ich użyciu nie trafiła mi się wpadka. Samoprzylepny pasek gwarantuje dobre przyleganie.

laktator elektryczny Easy&Natural - elektryczny laktator to coś bez czego nie wyobrażam sobie wyprawki. Miałam kiedyś okazję posiłkować się ręcznym i uważam, że elektryczny to wygoda i oszczędność czasu na wagę złota przy małym dziecku. Laktator bardzo zgrabny, eleganci wygląd, który zachwyca. Obsługa jest prosta i intuicyjna. 18 ustawień rytmu siły i ssania pozwala dopasować go do naszych potrzeb. Silikonowa nakładka lejka zapewnia komfort, dzięki masażowi i nawet długie korzystanie nie jest uciążliwe. Laktator jest bardzo prosty w złożeniu, a co za tym idzie utrzymanie go w czystości nie jest skomplikowane. Pasuje do wszystkich butelek firmy Canpol.

2021-12-25 14:56

Osłonki na sutki 

przeznaczone są dla kobiet mających problem z poranionymi, obolałymi brodawkami sutkowymi. Idealne są też dla dzieci, które nie potrafią złapać i ssać piersi. Są w stanie pomóc niemowlakom lub wczesniakom, które urodziły się ze zniekształconą jamą ustną. Osłonka może także wspomóc młodą mamę mającą problem z wklęsłymi brodawkami, które uniemożliwiają pobieranie pokarmu od matki. Osłonka wykonana jest z miękkiego, dobrze dopasowującego się do brodawki sutkowej silikonu, nie zawierającego BPA. Przez to że jest bezsmakowy i bezzapachowy - nie zmienia aromatu ani smaku naszego mleczka. 
Są idealne aby umożliwić kontakt skóry z dzieckiem i zapełnić długotrwały komfort podczas karmienia naszego maluszka.

Przed pierwszym użyciem należy dobrze  wyparzyc gotując je około 5 minut w wodzie. Następnie umyć ręcznie, najlepiej z płynem bezzapachowym, następnie wypłukać. Zaleca się dezynfekowanie nakładek chociażby raz dziennie aby uniknąć zanieczyszczenia produktu. Plusem jest to, że po tym procesie nie ulegają odkształceniu bądź nie zmieniają dotychczasowego koloru. Są bardzo łatwe w użytkowaniu, ponieważ wystarczy nałożyć kapturek na brodawke sutkową i docisnąć z dwóch stron tzw. motylki / skrzydełka nakladki i gotowe. Dziecko może pić cieplutkie i bogate w witaminy oraz substancje odżywcze mleczko mamy. 
Należy pamiętać, że osłonki nie są zabawka, przez co musimy je trzymać w miejscu niedostępnym dla dzieci. 
Polecam każdej mamie, która kompletuje wyprawkę, warto zabrać je ze sobą do szpitala. 
Osłonki są ogólnodostępnym produktem co jest dodatkowym plusem. 
Polecam zwłaszcza mamom, ktorym zależy na karmieniu swoich dzieci naturalnie piersią. Dzięki Nim maluszek może być w bardzo bliskim kontakcie ze swoją mamą. 

2021-12-25 13:34 | Post edytowany:2021-12-25 13:44

Wkładki laktacyjne Canpol Babies 

Bardzo przydatna rzecz dla mam karmiących lub mam, które niedługo zostaną mamami. Wkładki pakowane są 2 szt w jednym woreczki, co ułatwia zabranie ze sobą w podróż , do lekarza czy odwiedziny i rodziny. Plusem jest to że są okrągłe i mają przylepiec przez są nie przesuwana się na bieliźnie. Moim zdaniem są troszeczkę za grube to jest jedyny minus jakie wkładki laktacyjne posiadają. 

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna