BLACK WEEK DO -60% SPRAWDŹ >>>

Darmowa dostawa już od 99 zł
{{ result.label }}

{{ result.excerpt | striphtml }}

Brak wyników wyszukiwania dla podanej frazy

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania. Proszę spróbuj ponownie

Konkursy i promocje (319 Wątki)

Opinie testerek edycji listopadowej programu testowego 2021: laktator Easy&Natural, wkładki laktacyjne i osłonki piersi

Data utworzenia : 2021-12-10 11:57 | Ostatni komentarz 2022-02-02 08:23

MamyCanpolu

903 Odsłony
16 Komentarze

Drogie testerki, czekamy na Wasze opinie po przetestowaniu laktatora Easy&Natural, wkładek laktacyjnych i osłonek piersi.

2021-12-22 15:43

Oto moja opinia na temat testowanych produktów:

Laktator Easy&Natural

Karton z laktatorem Easy&Natural zawiera:

• -moduł elektroniczny
  • - lejek, rurki i membrany
  • - zasilacz
  • - butelkę na mleko ze smoczkiem oraz zatyczką
  • - czarny woreczek na przechowywanie całości
  • Moduł elektroniczny jest niewielkich rozmiarów i estetyczny. Posiada czarny interfejs z białymi, podświetlanymi literami. Laktator ma 18 trybów pracy, 9 do stymulacji piersi, 9 do odciągania pokarmu. Dzięki temu praca z laktatorem jest łatwa, można szybko odciągnąć mleko i podać dziecku. W wyposażeniu znajduje się co prawda buteleczka, ale tak naprawdę do laktatora pasuje większość butelek szerokootworowych. Zasilanie wyłącznie sieciowe.

Wkładki laktacyjne

Pakowane parami i łatwe w użyciu. Skutecznie zatrzymują wypływający pokarm, nie brudząc ubrania.

Osłonki piersi

Wykonane z miękkiego silikonu, łatwo przylegają do piersi. Zapakowane są w kapsułkę służącą również do sterylizacji w mikrofali. Szkoda, że nie było możliwości wyboru rozmiaru, bo choć w moim przypadku ułatwiają dziecku jedzenie, na mnie są jednak troszeczkę zbyt duże.

2021-12-20 20:00 | Post edytowany:2021-12-20 20:54

LAKTATOR ELEKTRYCZNY EASY&NATURAL

Laktator przyszedł do mnie w kartonowym pudełku. W pudełku znajduje się:

-panel sterowania

-laktator z butelką szerokootworową 120 ml ze smoczkiem 3m+

-zestaw do przechowywania pokarmu (nakrętka i dysk uszczelniający)

-zapasowe części ( 3 szt zaworka antyzwrotnego i membranę)

-rurkę łączącą laktator z panelem sterowania

-zasilacz sieciowy

-czarny woreczek do przechowywania laktatora

- instrukcję obsługi. 

Laktator posiada dwie fazy : fazę stymulacji ( gdzie siła ssąca ma 9 poziomów) oraz fazę odciągania ( tutaj również jest 9 poziomów mocy ssącej). Dzięki temu każda Mama będzie mogła dopasować moc ssania pod siebie. Do tej pory nie spotkałam się z tyloma poziomami mocy. Miękka i silikonowa nakładka lejka wykonuje delikatny masaż, co podnosi komfort podczas odciągania pokarmu. Laktator posiada zaworek antyzwrotny, który umożliwia wpadanie mleka do butelki, a nie cofanie się do laktatora. Laktator doskonale sprawdzi się po porodzie fizjologicznym jak i po cesarskim cięciu. Laktator jest kompatybilny z butelkami wąsko i szerokootworowymi marki CanpolBabies 

Plusy:

-jest intuicyjny i łatwy w obsłudze

-jest cichy, co pozwala odciąganie mleczka w nocy lub gdy dziecko śpi

-jest dwufazowy ( stymuluje oraz wykonuje prawidłowe odciąganie pokarmu)

-jest łatwy do mycia

-jest łatwy do transportowania dzięki torebce

-ładny desing

Silikonowe osłonki na piersi. 

Osłonki wykonane są z miękkiego i delikatnego silikonu, niczym skóra matki. Dwie sztuki osłonek zapakowane są w plastikowe etui, w którym możemy je sterylizować. Wystarczy 25ml wody i 2 minuty w mikrofali i mamy zdezynfekowane osłonki. Górna krawędź osłonek jest mniejsza, dzięki czemu dziecko może poczuć zapach matki. Można je wykorzystywać przy bolących czy wklęsłych brodawkach. Są bezzapachowe. Możemy je dostać w dwóch rozmiarach S i M/L.

Wkładki Laktacyjne

Oddychające wkładki pakowane są po dwie sztuki w oddzielną torebkę, zapewniając tym samym ich sterylność. Idealna opcja na wyjścia. Posiadają jeden pasek samoprzylepny co sprawia, że zostają na miejscu. Wkładka zbudowana jest z 4 warstw: warstwa zabezpieczająca przed przeciekaniem, wkład absorbujący wilgoć, warstwa izolująca wilgoć i zewnętrzna warstwa oddychająca. Wkładki są chłonne i komfortowo się w nich mama czuje. Można je dostać w opakowaniach 30 i 60 sztuk.

2021-12-20 00:39 | Post edytowany:2021-12-20 00:43

Laktator elektryczny Easy&Natural

Zapakowany został w kartonowe pudełko, na którym opisane są jego najważniejsze funkcje oraz skład zestawu, a także elementy pasujące do urządzenia.

Po otwarciu paczki ukazuje się plastikowa foremka, w której umieszczone zostały wszystkie elementy laktatora, oraz szczegółowa instrukcja obsługi.

Jak podaje producent:

* laktator jest dwufazowy, naśladuje rytm ssania dziecka

- w fazie stymulacji - pobudza wypływ mleka,

- w fazie głębokiego odciągania - efektywnie ściąga pokarm

* posiada łącznie 18 trybów mocy - 9 dla pierwszej i 9 dla drugiej fazy

* zapewnia komfort użytkowania poprzez delikatną silikonową nakładkę

* jest przyjazny dla mam, które do tej pory nie odciągały mleka - sam przechodzi z trybu stymulacji do trybu odciągania.

W skład zestawu wchodzą:

- czarny worek-pokrowiec na laktator

- baza laktatora

- korpus laktatora z lejkiem, silikonową nakładką i jej osłoną, membraną, obudową membrany i silikonowym zaworkiem

- rurka łącząca laktator i bazę

- butelka antykolkowa 120ml wraz ze smoczkiem 3m+

- adaptory do butelek szeroko i wąskootworowych oraz do pojemnika na pokarm

- zapasowa membrana oraz 3 zapasowe zaworki silikonowe
- zasilacz

- instrukcja.

W instrukcji znajdują się nie tylko konkretne informacje o użytkowaniu laktatora ale także kilka ciekawych porad, np. kiedy używać laktatora, jak często i jak skutecznie odciągać pokarm, jak ten pokarm później przechowywać.

Złożenie laktatora jest intuicyjne i nie powinno sprawiać problemów. Jest też dokładnie opisane w instrukcji.

Baza laktatora jest biała z czarnym panelem dotykowym. Jest mała i zgrabna. Silikonowa nakładka lejka posiada delikatny wzorek. Całość prezentuje się naprawdę bardzo stylowo. Sprzęt jest bardzo lekki i zajmuje mało miejsca. Jak dla mnie, jeśli chodzi o samą bazę dotychczas używanych laktatorów, to ta odpowiada mi najbardziej swoim wyglądem i małymi rozmiarami.

Obsługa też nie jest skomplikowana. Po uruchomieniu na przycisku on/off laktator automatycznie działa w trybie stymulacja. Moc zmieniamy za pomocą ikon "+" i "-" a tryb pomiędzy stymulacja/odciąganie na ostatnim znaczku po prawej stronie - tym z kropelkami.

Co ciekawe laktator automatycznie przechodzi w tryb odciągania po 2 minutach pracy fazy stymulacji. Dodatkowo po 30 minutach pracy wyłączy się automatycznie.

Podsumowując, to co oceniam na plus:

- przede wszystkim wygląd, małe rozmiary, lekka i poręczna baza

- łatwa obsługa oraz późniejsze czyszczenie

- możliwość bezpośredniego odciągania pokarmu do pojemnika na pokarm

- kompatybilność ze wszystkimi butelkami szeroko i wąskootworowymi Canpol Babies

- dodatki w postaci worka do przechowywania i zapasowych części

Minus:

- konieczność stałego podłączenia do prądu podczas używania

- brak podstawki na butelkę (próbowałam wykorzystać w tym celu zatyczkę lejka ale butelka nie stoi stabilnie)

- brak opcji pauzy podczas odciągania pokarmu

- brak dedykowanych do niego części wymiennych (a przynajmniej ja nie znalazłam)

- cena (ok 220-300 zł zależnie od sklepu) jest według mnie za wysoka jak na tyle minusów. Model EasyStart ich nie posiada a jest jednak o wiele tańszy, choć nie ukrywam nie cieszy tak oka jak Easy&Natural.

Myślę, że mimo pięknego designu i małych rozmiarów, idealnych do torebki, ten laktator posłuży głównie do użytku domowego lub w miejscach, gdzie będzie możliwość rozsiąść się wygodnie w pobliżu kontaktu ;) Choć szczerze przyznaję, że sama w domu wolę używać laktatora bezprzewodowego.

Zdjęcia: https://kawauzolzy.blogspot.com/2021/12/laktator-elektryczny-easy-canpol-babies.html

Wkładki laktacyjne

Znajdują się kartonowym opakowaniu, w opcji 30 lub 60 sztuk. Pakowane w folię po 2 sztuki, co zapewnia higienę i sprawdza się na wyjścia - można spokojnie wrzucić do torebki bez obaw o zabrudzenie, jednak generuje więcej odpadów. 

Po pierwszym porodzie i na początku po drugim również używałam wkładek dostępnych w rossmannie. Wkładki Canpol babies są do nich zbliżone, jednak wg mnie minimalnie większe i odrobinę cieńsze, co uważam za plus. Całkiem komfortowo się je nosi, są miękkie i delikatne. Mają jeden pasek samoprzylepny ale z dobrym klejem, nie przesuwają się i nie odklejają w trakcie noszenia. Nie miałam możliwości sprawdzić ich w trakcie nawału pokarmu ale myślę, że poradzą sobie bez problemu.

Silikonowe osłonki na piersi EasyStart

To produkt, który na pewno przyda się niejednej mamie na początku karmienia piersią. Zapewnią ulgę podczas bólu i przyspieszą gojenie poranionych brodawek. Osłonki pakowane są po 2 sztuki w etui przeznaczonym do sterylizacji (dokładnie takim samym jak smoczki Light Touch), dzięki czemu można je szybko zdezynfekować. Nadają się również do sterylizatora. Dostępne są  rozmiarach S i M/L. Za duży plus uważam wyprofilowanie z jednej strony, tak aby nosek dziecka mógł bez problemu dotykać piersi mamy.

2021-12-19 17:53 | Post edytowany:2021-12-19 18:26

Miałam to szczęście karmić dziecko przez prawie dwa lata, w tym czasie korzystałam z laktatora ręcznego, a także dwóch innych elektrycznych. Pierwsze na co zwróciłam uwagę jeśli chodzi o Laktator Canpol Easy Natural  to jego wymiary: malutkie urządzenie, które zmieści się w każdą damską torbę a tym samym wszędzie można go zabrać, do tego wygląd jest bardzo minimalistyczny a zarazem nowoczesny i to duży plus w stosunku do innych urządzeń. Każda mama dopasuje laktator do swoich potrzeb dzięki automatycznej zmianie fazy i aż 18 ustawień siły ssania. Laktator naśladuję dwufazowy rytm ssania, dzięki czemu świetnie pobudzi wypływ mlek, a także efektywnie odciągnie pokarmu. To co również wyróżnia laktator na tle konkurencji to cicha praca, jestem bardzo mile zaskoczona, bo wydawało mi się, że jego poprzednik był cichy. Dzięki adapterowi pokarm można odciągać do butelek Canpol Babies, co również uważam za duży plus. Podsumowując Laktator Canpol Easy Natural to świetny sprzęt do polecenia wszystkim mamom, które planują karmić piersią, a także tych już karmiącym, które szukają małego, wydajnego urządzenia za naprawdę rozsądną cenę. 

Wkładki laktacyjne Canpol Babies to znowu produkt, który miałam okazję używać całą ciążę. Ich wielkość i grubość jest idealna. dobrze układają się w biustonoszu, nie powodują uczucia dyskomfortu, a są na tyle chłonne że świetnie poradzą sobie, także przy większych wypływach pokarmu. Przylepiec znajdujący się na każdej wkładce dobrze zabezpiecza przed ewentualnym przesunięciem wkładki. W paczce znajduję się 60 sztuk, pakowanych wkładek, po dwie w osobne folię, myślę że to super wygodne rozwiązanie.

Silikonowe osłonki na piersi Canpol Babies EasyStart to produkt, który może pomóc na początku karmiącym mamom: ochroni popękane i obolałe brodawki, a także pomoże w gojeniu ran. Rozmiar M/L uważam że będzie idealny dla większości mam, także tych z mniejszymi i większymi brodawkami. Na plus wykonanie z miękkiego, bezzapachowego silikonu, a także etui, które pozwoli na higieniczne przechowywanie osłonek i ich dezyfekcję w kuchence mikrofalowej.

2021-12-19 12:40

Dziękuję Canpol Babies za możliwość przetestowania produktów.

Osłonki silikonowe EasyStart M/L (2szt. w opakowaniu) – ich głównym zadaniem jest ochrona bolejących brodawek oraz wsparcie regeneracji skóry. Nam pomogły na początku drogi z karmieniem piersią. Stosowałam je przez 2 pierwsze miesiące karmienia i dzięki nim uniknęłam problemów z bolącymi i krwawiącymi brodawkami. Stanowiły również ułatwienie dla dziecka, bo dzięki nim syn nie miał problemów z przyjmowaniem pokarmu. Osłonki wykonane są z silikonowego materiału wolnego od BPA. Plusem jest pudełko które jest zarazem etui do przechowywania osłonek jak i służy do ich sterylizacji. 

Oddychające wkładki laktacyjne – bardzo chłonne i miękkie wkładki laktacyjne o średniej grubości. Pudełko zawiera 60 szt. (10 szt. w gratisie) wkładek pakowanych podwójnie w plastikowe opakowanie. Z jednej strony dobre rozwiązanie bo można je zabrać w podróż z pewnością że będą sterylnie przechowywane. Z drugiej, szkoda że nie jest to opakowanie papierowe. Każda wkładka posiada samoprzylepny pasek który uniemożliwia jej przesuwanie się. Dzięki swojej miękkości nie odznaczają się na biustonoszu, a warstwa zabezpieczająca chroni przed przeciekaniem. Przetestowałam już wkładki z kilku innych firm i te są jedne z lepszych. Polecam każdej mamie podczas laktacji.

Laktator elektryczny Easy & Natural zachwycił mnie przede wszystkim swoją wielkością. Jest to zgrabny, mały sprzęt, który można zabrać ze sobą w podróż. Zasilany jest sieciowo. W pudełku znajdziemy: instrukcję obsługi, lejek wraz z butelką ze smoczkiem, zasilacz, rurkę, pompę z panelem sterowania oraz woreczek do przechowywania laktatora. Silikonowa nakładka masująca ma bardzo ładny, delikatny design nawiązujący do wzoru na butelce. Sam laktator posiada 2 fazy odciągania pokarmu: stymulacji i odciągania, które mają 9 poziomów mocy. Po włączeniu laktatora następuje faza stymulacji, która po 2 minutach przełączy się automatycznie na fazę odciągania. Wyświetlacz panelu sterowania pokazuje stopień mocy oraz sygnalizuje jaką fazę mamy włączoną poprzez wyświetlanie się okręgów z 2 kropek (faza stymulacji) lub z 3 kropek (faza odciągania). Plusem laktatora jest z pewnością jego wielkość (mały, zgrabny, do torebki), zasilanie sieciowe (nie trzeba posiadać baterii), ładny design, 2 fazy działania laktatora oraz 9 poziomów mocy, samoistne wyłączenie po 30 minutach działania, przełączenie fazy stymulacji na odciągania, kompatybilność z innymi butelkami, woreczek do przechowywania, cena. Do minusów tego urządzenia można zaliczyć brak możliwości użytkowania bez podłączenia do kontaktu, dość głośna praca urządzenia. Osobiście polecam go tym mamom, które za niewygórowaną cenę chcą posiadać zasilany sieciowo, zgrabny, mały sprzęt.

2021-12-18 08:57 | Post edytowany:2021-12-18 09:03

Laktator jest bardzo poręczny, malutki co mi się bardzo podoba bo nie zajmuje dużo miejsca. Dodatkowym atutem jest wygląd, który zdecydowanie przykuwa oko jest elegancki i nowoczesny. Posiada dziesięć trybów ssania. Myślę, że każda mama znajdzie odpowiednią szybkość dla siebie . Jeśli chodzi o tzw hałas to ciężko mi porównać bo wcześniej używałam laktator ręczny. Z pewnością nie jest tak głośny by obudził domowników czy są cichsze nie wiem, ale ten dźwięk mi nie przeszkadza. Taki laktator to zbawienie dla mam, które muszą częściej używać właśnie takiego sprzętu wychodząc z domu. Dla mnie na minus jest to, że nie ma akumulatora i można wyłącznie stosować go podłączonego do kabla. Tego mi brakowało najbardziej na wyjściach, ale miałam inny laktator , który był na akumulator i go zabierałam na wyjścia. 

Bardzo przydatna jest w nim zmiana trybów pracy by móc odpowiednio dostosować moc ściągania pokarmu. Czasem ustawiałam za mocny tryb i mnie bolało. Wystarczy zaczynać od mniejszego stopnia i zwiększać w tedy bólu nie było. 

Wkładki laktacyjne canpol babies- bardzo mi się podoba, że są pakowane osobno po dwie sztuki, a nie wrzucone luzem do pojemnika. Przez co można je wygodnie zapakować do torby i nie myśląc o tym, że trzeba je schować osobno bo się pobrudzą. Mi osobiście brakuje by miały dwie naklejki by przyczepić je do stanika to już mi doskwierało jak karmiłam pierwsze dziecko, ale niestety większość marek tak ma. Są grube ja wolę jednak cieńsze wkładki, ale jak zaczyna się od tej grubości to jest okej. W momencie gdy najpierw się używa cienkie, a potem przejdzie na te to od razu czuć dużą różnicę i ciężko się przestawić .

Nakładki sylikonowe na sutki-  fajnie, że są w pojemniku dzięki czemu można utrzymać je bez problemów w czystości. Osobiście jestem zwolenniczką nakładek bo to one przy córce uratowały mi laktację. Są miękkie i łatwo się czyszczą. ZNajdują sią w plastikowym opakowaniu , które można stosować jako pojemnik do przechowywania lub sterylizacji w mikrofali. 

2021-12-17 13:10

Każda z mam wie, że laktator jest niezbędną rzeczą w wyprawce. Na sklepowych półkach możemy znaleźć ich całe mnóstwo. Są laktatory ręczne, elektryczne, na jedną pierś lub na dwie piersi, więc jest z czego wybierać. Ja miałam przyjemność przetestować laktator elektryczny easy & natural i u mnie sprawdza się naprawdę super. Laktator ten jest bardzo prosty w obsłudze i dzięki 18 różnym trybom możemy dobrać siłę ssania do swoich preferencji. Podoba mi się w nim również jego nowoczesny wygląd oraz nieduży rozmiar, dzięki czemu można go zabrać ze sobą wszędzie. Cicha praca laktatora sprawdza się nawet podczas nocnego odciągania pokarmu.

Podczas karmienia piersią niezbędne są również wkładki laktacyjne. Testowałam już kilka firm takich wkładek i śmiało mogę powiedzieć, że wkładki Canpol Babies są jednymi z lepszych, które testowałam. Wkładki są wygodne i miękkie, w ogóle ich nie czuć, a dodatkowo są dosyć chłonne, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby przeciekły ;) Dużym plusem jest to, że wkładki są pakowane po 2 sztuki w osobną folię, co ułatwia zabranie ich ze sobą podczas pośpiesznego wyjścia. Mimo, że mają tylko jeden pasek samoprzylepny doskonale się trzymają i się nie zsuwają. 

Osłonki sylikonowe są doskonałym ratunkiem dla osób, które mają wklęsłe/płaskie brodawki lub gdy dojdzie do poranienia brodawki. Nie miałam jeszcze potrzeby, aby z ich korzystać ale uważam, że podczas karmienia piersią warto mieć je w szufladzie na wszelki wypadek. Osłonki prezentują się bardzo dobrze i są wykonane z dobrej jakości sylikonu i nie zawierają szkodliwych substancji, dzięki czemu można z nich korzystać bezpiecznie. 

2021-12-15 10:29

Laktator elektryczny easy and natural jest bardzo pomocny w początkach karmienia piersią. Śmiało mogę napisać że dzięki niemu karmiłam moją córkę i on pozwolił mi ustabilizować i rozkręcić laktację. Ma aż 18 trybów pracy i automatycznie przechodzi z trybu pobudzania już do zasadniczego odciągania pokarmu. Przyssawka Wykonany z delikatnego silikonu . Odciąganie jest bezbolesne bo można sobie dostosować moc do swoich potrzeb. Łatwo się czyści i wyparza rozkładając poszczególne elementy na części pierwsze. W zestawie jest butelka że smoczkiem ale warto podkreślić że laktator jest kompatybilny z innymi butelkami marki Canpol babies. Zaletą jest intuicyjny panel. Nie musiałam czytać instrukcji bo wiedziałam jak się nim obsługiwać . Jest poręczny, nie za głosny i mieści się w zgrabnej czarnej kosmetyczce. Polecam wszystkim mamom które martwią się o to jak będzie przebiegała ich droga z laktacją.

Oslonki silikonowe są bardzo przydatne w trakcie karmienia piersią zwłaszcza gdy jest ono trudne ze względu na bolesność czy popękane brodawki. Rozmiar m/l raczej stworzony jest dla kobiet z większymi piersiami. Wykonane z delikatnego silikonu . Można je łatwo czyścić w specjalnym etui przeznaczonym do sterylizacji i wygodnie przechowywać bo etui dołączone do zestawu jest małe i zgrabne . Zestaw zawiera dwie sztuki osłonek .

Wkladki laktacynje są konieczne jeśli chcemy czuć się komfortowo podczas karmienia piersią. Są wykonane z delikatnego materiału , przyklejane do biustonosza sprawiają że czujemy się dobrze i komfortowo. Wkładki są zapakowane w osobne woreczki co zapewnia higienę produktu. Nie podwijają się , nie wypadają, trzymają się na swoim miejscu. Opakowanie zawiera 50 sztuk plus 10 gratis. Polecam , ja byłam bardzo zadowolona podczas użytkowania właśnie tych wkładek a miałam możliwość testowania także innych jednak te sprawdziły mi się najlepiej

Bądźmy w kontakcie!

Interesują Cię najnowsze informacje o naszych produktach? Zapisz się do naszego Newslettera już teraz!

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych użytkowników Newslettera. ROZWIŃ ZWIŃ

Kto odpowiada za ochronę Twoich danych?

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Canpol Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 430, 02-884 Warszawa (dalej Canpol lub Spółka).

e-mail: [email protected]

Po co nam dane osobowe?

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania na Twój adres e-mail Newslettera.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Twoja zgoda.

Warunki na jakich będziemy wysyłać Newsletter opisaliśmy w naszym Regulaminie.

Czy jesteś zobowiązany/zobowiązana do podania danych?

Nie musisz korzystać z naszego Newslettera, ale jeśli zechcesz go otrzymywać musisz w tym celu podać nam adres poczty elektronicznej.

Nie jest obowiązkowe podanie Twojego imienia chociaż byłoby milej, gdybyś podał lub podała swoje imię.

Kto może mieć wgląd w Twoje dane?

Canpol będzie udostępniać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Canpol.

Jak długo będziemy przetwarzać dane?

Do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie. Wycofać zgodę możesz pisząc do nas na adres wskazany poniżej [email protected] jak również za pośrednictwem linku znajdującego się u dołu każdej ze stron Serwisu.

Czy Twoje dane będą przetwarzane w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie?

Nie

Jakie posiadasz uprawnienia zgodnie z RODO?

• Wycofania Twojej zgody w dowolnym momencie bez podania powodu jej wycofania;

• Dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania ich kopii;

• Przenoszenia danych, tj. otrzymania od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego danych osobowych przez okres w jakim je przetwarzamy a także do przesłania przez Ciebie tych danych innemu administratorowi bez przeszkód z naszej strony;

• Sprostowania (poprawienia) nieprawidłowych danych osobowych;

• Żądania usunięcia danych osobowych,

• Ograniczenia przetwarzania, czyli żądania ograniczenia przetwarzania danych do ich przechowywania. Odblokowanie przetwarzania może odbyć się po ustaniu przesłanek uzasadniających ograniczenie przetwarzania.

Masz prawo też kierować skargi do Prezesa UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa), jeżeli uważasz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem.

Do kogo możesz zwrócić się z pytaniem o ochronę danych?

Inspektor Ochrony Danych Canpol: E-mail: [email protected] ewentualnie pisząc na adres Canpol Sp. z o. o. Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Biuro: Słubica B, ul. Graniczna