Ręczniczek
Recznik jest gruby i mięciutki wg mnie najlepiej się sprawdząją, po praniu nadal jak nowe, wielkość jest odpowiednia aby malca zawinać czy opatulić po kąpieli odpowiednio wysuszyć, kapturek ręczniczka jest spory ale nie przeszkadza to w pielegnacji niemowlaka;)
na pewno posłuży na długi czas;) myślę ze na ten po niemowlęcy również;)
Dobra opcja na prezent
Szczoteczka + grzebień
Zestaw ze szczotką świetnie się sprawdzi przy noworodku, naturalne miękkie włosie szczotki sprawia, że delikatnie przeczesuje włoski maleństwa.
Grzebień w zestawie posłuży na dłużej ;) świetnie się sprawdza przy zczesywaniu ciemieniuchy, bardzo fajne wzornictwo
Nie powinno go zabraknąć przy wyprawce
Aspirator elektryczny
Kompletujac wyprawkę długo zastanawiałam sie nad zakupem aspiratora
zwykły, eletryczny czy do odkurzacza;) ?
postawiłam na zwykły cichy i niezawodny z odkurzaczem niby dobre ale znowu jak sobie z nim poradzić w nocy kiedy sąsiedzi ępią a ja bede uruchamiała odkurzacz?
Kiedy dostaliśmy aspirator do testów byłam mega zaskoczona, ciche niewielkie urządzenie z 3 trybami pracy do tego 2 końcówki w zależności od wydzieliny oraz wielkości małego noska.
Aspirator szybko sie ładuje i przyznam ze w momencie kataru u córki kilka dni odciągania do tego płukanie wg instrukcji i nadal działa wiec za sam akumulator i jego moc wielki +
możliwość używania 3 opcji mocy wg mnie zależy od wieku dziecka jak i samej wydzieliny podobnie z końcówkami bo jednak nie każdy katar potrzebuje aż tak silnego "ssania" dlatego fajnie że jest ta możliwość regulacji mocy ;)
Aspirator przeszedł pierwsze próby przeziębienia jak również większych infekcji u córeczki, to co mogę dodać od siebie, kiedy były ciężkie dni gorączka, katar w nosku a maluch nie miał ochoty na odciąganie wydzieliny zwykłym aspiratorem, ten był niezastąpiony i pomocny.
Instrukcja jest czytelna i niby wszystko w niej jest jednak ja sie doszukiwałam większej dawki informacji i znalazłam ją tutaj;)
https://canpolbabies.com/pl_PL/canpol-babies-elektryczny-aspirator-do-nosa-easynatural-p2382698
Polecam super pomysł jako aspirator do wyprawki lub jako prezencik dla przyszłej mamy lub dla dzidziusia;)
Termometr
Mega fajny leciutki w sam raz do ręki, odpowiednio wyprofilowany, możliwość zapamiętywania 25 pomiarów, kolorystyka oraz grafika ikon;) w zależności od temperatury wyświetlają się różne kolory wyświetlacza zielony- temp ok;)pomarańczowy- stan podgorączkowy oraz gorączka- czerwony
Możliwość wyłączenia dźwięku mega plus zwłaszcza przy pomiarze kiedy dzidziuś śpi
dżwięk - nie jest on krzykliwy i piszczący, mega szybki pomiar jest ogromnym plusem;)
kolejnym plusem a warto o tym wspomnieć, jest światełko podczerwieni w kolorze niebieskim termometra ;) nie jest bardzo rażąca nie razi w oczka kiedy maluch śpi a każdy pomiar temperatury to obawa że sie dzieciaczek wybudzi.
Jedynym minusem jaki póki co sie nasuwa to brak etui lub pudełeczka na termometr
Czytelna instrukcja.
Wiaderka
Jak dla mnie mega fajny pomysł na kolekcje wiaderek które można wykorzystać na wszelaki sposób;) do zabawy w wodzie w piasku;) do przesypywania przenoszenia koralików w wieku starszym.
Duża frajda podczas zabawy z wodą;)
Fajne i poręczne;) plus za wielkość i jakoś wykonania.
Zestaw do pięlęgnacji paznokci;)
Zestaw zawiera wszystko co niezbędne;) łącznie z małym plastikowym pojemniczkiem w którym możemy przechować wszystko co niezbędne do pielęgnacji paznokci naszego malucha
Nożyczki małe ostre i poręczne;)
Obcinaczka bardzo fajnie obmyślana obudowana, leciutka, bardzo dobrze się nią operuję;)
Pilniczek tutaj mega miłe zaskoczenie w końcu jest ;)fajny pilniczek dla małego dziecka drobno ziarnisty delikatny w sam raz na paznokcie maluszka.