Ploteczki (509 Wątki)
Faktura z wirusem na mailu!! Uważąjcie!!
Data utworzenia : 2018-09-01 17:49 | Ostatni komentarz 2018-09-05 15:11
Drogie koleżanki, mimo iż od 2014 roku głośno było słychać o wiadomościach zatytułowanych \" FAKTURA\" na mailu, nie miałam okazji się z tym spotkać aż do wczoraj. Chciałabym was ostrzec. W fakturze było imię i nazwisko Katarzyny B. mimo, że mail podany pod tym imieniem i nazwiskiem to \" [email protected]\" z internetowego sądu. W mailu można było znaleźć wiadomość o treści \" Wysyłamy państwu fakturę za usługę z dnia xxxxxxxxx, z poważaniem katarzyna Bobońska Zespół PM Services\" i załącznik \" Faktura faktura1808815.rar \" . Z dłuższych przemyśleń stwierdziłam, że wpiszę w internet nazwę firmy i dowiem się właściwie z jakiej to firmy mogłam uzyskać tę fakturę. Na stronie w.w. firmy znalazłam komunikat: \"W związku z tym, że w ostatnim czasie rozsyłane są maile informujące o wystawionej fakturze, zalecamy szczególną ostrożność. Jednocześnie informujemy, że PM Services Poland Sp. z o.o. nie ma z tą korespondencją nic wspólnego. Zwracamy uwagę, by zachować czujność i nie odpowiadać na maile tego typu, nie otwierać załączonych plików, a wiadomość usunąć. Zespół PM Services \" Usunęłam tego maila, oraz upewniając się czy przez przypadek nic nie zainstalowałam - przeskanowałam komputer paroma antywirusami. Nie wydaje mi się ażeby sąd internetowy miał powód, by w jakikolwiek sposób wysyłać mi fakturę nie opisując sytuacji w mailu oraz podając za nic nie świadomą firmę. Przy dłuższym buszowaniu w sieci można natrafić na wiele innych przypadków takowych maili! UWAŻAJCIE KOCHANE! NIE OTWIERAJCIE WIRUSÓW!
Sortowanie: